ABD’deki robot taksiler dehşet saçmaya devam ediyor!

Kaliforniya düzenleyici kurumu GM’nin Cruise robotaksisinin karıştığı kazaları araştırmaya başladı. Robot taksinin son olarak acil durum aracına çarparak yaralanmaya neden olduğu belirtildi.

ABD’deki robot taksiler dehşet saçmaya devam ediyor!
Yayınlama: 21.08.2023
A+
A-

Kaliforniya’nın otomobil düzenleyicisi Cuma günü yaptığı açıklamada, San Francisco’da General Motors birimi Cruise tarafından işletilen otonom araçların karıştığı “son zamanlardaki endişe verici olayları” araştırdığını ve şirketten robotaksilerinin yarısını yollardan çekmesini istediğini söyledi.

Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden (DMV) yapılan açıklama, Cruise robotaksinin Perşembe günü geç saatlerde San Francisco’da bir acil durum aracıyla kazaya karışmasının ardından geldi; bu, sürücüsüz araçların karıştığı son kaza oldu.

TRAFİKTEKİ ARAÇ SAYISI YÜZDE 50 AZALTILACAK

Düzenleyici kurum ayrıca, Cruise’dan soruşturma tamamlanana ve Cruise yol güvenliğini artırmaya yönelik adımlar atana kadar aktif araç filosunu derhal %50 oranında azaltmasını istediğini söyledi. Cruise’un %50’lik bir azaltmayı kabul ettiğini de ekledi.

Düzenleyici kurum yaptığı açıklamada, “DMV, gerçeklerin araştırılmasının ardından, kamu güvenliği için makul olmayan bir risk olduğu tespit edilirse, test ve/veya dağıtım izinlerini askıya alma veya iptal etme hakkını saklı tutar” dedi.

ABD'deki robot taksiler dehşet saçmaya devam ediyor!

ACİL DURUM ARABASINA ÇARPTI

Cruise, araçlarından birinin Perşembe günü saat 22:00’den sonra “yeşil ışıkta kavşağa girdiğini ve acil bir olay yerine gitmekte olduğu anlaşılan bir acil durum aracına çarptığını” söyledi.

Olayı soruşturan şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, aracın “bir çarpışma riskini tespit ettiğini ve hızını azaltarak bir fren manevrası başlattığını, ancak sonuçta çarpışmayı önleyemediğini” söyledi.

San Francisco Emniyet Müdürlüğü’nden Reuters’a yapılan açıklamada, ilk incelemelere göre çarpışmanın bir itfaiye aracının acil bir durumda öne bakan kırmızı ışıkları ve sireni açıkken meydana geldiği belirtildi.

Polis, otonom araçtaki (AV) tek yolcunun hayati tehlike arz etmeyen yaralanmalarla yerel bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ANİDEN DURARAK TRAFİĞE NEDEN OLMUŞLARDI

San Francisco’da, robot taksilerin sayısının artırılmasına onay verilmesinden bir gün sonra internet bağlantısı kopan 10 taksi trafiği allak bullak etmişti.

2023’ten bu yana San Francisco’da sürücüsüz araçların karıştığı 55 kaza yaşandı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş