ChatGPT, lansmandan bu yana ilk defa düşüş yaşıyor!

Popüler yapay zeka tabanlı sohbet uygulaması ChatGPT, sunulduğu Kasım 2022’den bu yana ilk defa ziyaretçi sayısında yüzde 8,5 oranında düşüş yaşıyor.

ChatGPT, lansmandan bu yana ilk defa düşüş yaşıyor!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

Analitik firması Similarweb’e göre, Kasım ayında piyasaya sürülen son derece popüler yapay zekalı sohbet robotu ChatGPT, Haziran ayında web sitesine gelen aylık trafiğin ve tekil ziyaretçilerin ilk kez azaldığını gördü.

ChatGPT web sitesine gelen dünya çapındaki masaüstü ve mobil trafik Haziran ayında Mayıs ayına göre %9,7 oranında azalırken, ChatGPT’nin web sitesine gelen tekil ziyaretçi sayısı %5,7 oranında düştü. Veriler, ziyaretçilerin web sitesinde geçirdikleri sürenin de %8,5 azaldığını gösteriyor.

ChatGPT, lansmandan bu yana ilk defa düşüş yaşıyor!

OCAK AYINDA 100 MİLYON AKTİF KULLANICIYA ULAŞTI

ChatGPT, yazı yazmaktan kodlamaya kadar günlük işlerde üretken yapay zekanın çılgınca kullanımını başlattı ve piyasaya sürülmesinden iki ay sonra Ocak ayında aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

ChatGPT şimdiye kadar en hızlı büyüyen tüketici uygulaması ve şu anda dünyanın en iyi 20 web sitesinden biri olarak aylık 1,5 milyardan fazla ziyarete sahip.

OpenAI ayrıca Mayıs ayında iOS sisteminde ChatGPT uygulamasını yayınladı, bu da web sitesindeki trafiğin bir kısmını azaltabilir. Bazıları da kullanım değişikliğini, daha az öğrencinin ev ödevleri için yardım araması nedeniyle okulların yaz tatiline girmesine bağlıyor.

İOS UYGULAMASI 17 MİLYONDAN FAZLA İNDİRİLDİ

Data.ai’ye göre chatbot, 4 Temmuz itibariyle iOS’ta dünya çapında 17 milyondan fazla indirildi.

Analiz firması, indirmelerin 31 Mayıs’ta zirve yaptığını ve ABD’de popülerliğini koruduğunu, ilk altı tam haftasında haftada ortalama 530.000 indirildiğini söyledi.

OpenAI bu yıl 200 milyon dolar gelir elde etmeyi öngörüyor. ChatGPT’nin yanı sıra, geliştiriciler ve işletmeler için yapay zeka modellerine doğrudan API erişimi satarak ve şirkete 10 milyar doların üzerinde yatırım yapan Microsoft ile ortaklık yoluyla para kazanıyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş