ABD ve Çin arasındaki savaş büyüyor: Yapay zeka çipi ihracatında sınırlama gelebilir!

Yeni teknolojinin gelişme göstermesi çip savaşındaki mücadeleyi de şiddetlendirdi. ABD’nin yapay zeka çiplerinin Çin’e ihracatına yeni kısıtlamalar getirmeyi düşündüğü bildirildi.

ABD ve Çin arasındaki savaş büyüyor: Yapay zeka çipi ihracatında sınırlama gelebilir!
Yayınlama: 29.06.2023
A+
A-

The Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD Ticaret Bakanlığının Nvidia ve diğer çip üreticilerince Çin ile diğer ilgili ülkelerdeki müşterilere önceden lisans almadan yapılan çip sevkiyatını durdurmak için gelecek ay başlarında harekete geçebileceği belirtildi.

ABD, ÇİN’İN YAPAY ZEKADAKİ İLERLEMESİNE ENGEL OLMAK İSTİYOR

Haberde, bu hareketin, Çin’in geçen yıl Nvidia ve AMD tarafından üretilen en gelişmiş yapay zeka çiplerine erişimini kesen kısıtlamalardan sonra yapay zeka yeteneklerini geliştirmesini daha da sınırlayabileceği ifade edildi.

Nvidia’nın Çin pazarı için yapay zeka çiplerinin bir alt sürümünü yaptığına işaret edilen haberde, yeni kısıtlamaların bu çiplerin bile lisanssız satışını yasaklayacağı kaydedildi.

Haberde, ABD’nin, gelişmiş çiplerdeki ihracat yasaklarını aşmak için bu tür düzenlemeleri kullanan Çinli yapay zeka şirketlerine bulut hizmetlerinin kiralanmasını da kısıtlamayı düşündüğü belirtildi.

Çip üreticilerinin, yönetimden yeni kısıtlamalardan vazgeçmesini veya hafifletmesini istediğine işaret edilen haberde, bu nedenle yeni kısıtlamaların ne zaman yürürlüğe gireceğinin belirsiz olduğu vurgulandı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş