Titanik için yola çıkmıştı… Oyun kolu ile yönetiliyormuş!

Okyanusun dibindeki Titanik enkazına turist gezisi sırasında kaybolan denizaltı aracı için şok eden bir gelişme ortaya çıktı. Şirketin CEO’sunun geçmiş yıllarda deniz aracının oyun konsoluyla yönetildiğini belirtiği açıklaması gündem oldu.

Titanik için yola çıkmıştı… Oyun kolu ile yönetiliyormuş!
Yayınlama: 22.06.2023
A+
A-

Titanik’in enkazına yapılan derin deniz keşif gezisine katılan bir denizaltının bu hafta içinde içindeki beş kişiyle birlikte kaybolmasının ardından umutsuz bir arayış başlamıştı.

Titan adı verilen denizaltı, şirketin CEO’sunun video oyunu kumandası olarak adlandırdığı bir kumanda ile kontrol edildiği belirtildi. Bu durum denizaltının canlılığı ve donanımının yaşayabilirliği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Titanik için yola çıkmıştı... Oyun kolu ile yönetiliyormuş!

“HER ŞEYİ BU OYUN KUMANDASIYLA YÖNETİYORUZ”

2022 yılında CBS News muhabiri David Pogue, OceanGate’in türünün tek örneği olan karbon fiber denizaltısında bir gezintiye çıktığında, OceanGate CEO’su Stockton Rush elindeki cihazı havaya kaldırarak “Her şeyi bu oyun kumandasıyla yönetiyoruz” dedi

Yaygın olarak kullanılan Logitech F710 kablosuz oyun kumandasına benzeyen cihazın modifiye edilip edilmediği ya da özelleştirilip özelleştirilmediği belli değil. Bu tür keşif gezilerini koordine eden OceanGate’in, Rush’ın operatör olduğu son gezi sırasında dalgıçta hala video oyun kumandası kullanıp kullanmadığı da belli değil.

Kayıp denizaltı, diğer derin deniz araçlarından farklı olarak dünyada Titanic derinliklerine yaklaşık 13,000 feet, yani okyanus yüzeyinin yaklaşık 2.5 mil altına ulaşabilen tek beş kişilik denizaltıdır.

Titanik için yola çıkmıştı... Oyun kolu ile yönetiliyormuş!

“PLAYSTATİON KUMANDASINDAN BİRAZ DAHA GELİŞMİŞ”

West of England Üniversitesi’nde havacılık ve uzay mühendisliği doçenti olan Steve Wright, birçok uçak ve deniz aracının kısmen video oyunu kumandasına benzeyen bir şeyle kontrol edildiğini söylüyor.

CBS News’e üniversiteden Zoom aracılığıyla konuşan Wright, hem insanlı hem de insansız uçaklarla çalışmış ve her ikisinde de benzer cihazların kullanıldığını söylüyor. Ancak tarif ettiği cihazlar ortalama bir PlayStation kumandasından biraz daha gelişmiş.

Wright, öğrencilerinin üzerinde çalıştığı bir insansız hava aracını göstererek, “Aviyonikler sadece uçan şeylerde değil, her yerde kullanılıyor” dedi ve ekledi: “Öyle ki, şuradaki insansız hava aracında kullandığımız yazılım, denizaltılarda da kullanılan yazılımın neredeyse aynısı.”

Titanik için yola çıkmıştı... Oyun kolu ile yönetiliyormuş!

STANDART KUMANDALARDAN DAHA GÜVENLİ VE KALİTELİ OLDUĞU SÖYLENDİ

“Gördüğünüz bu küçük oyun çubukları bir anlamda video oyunu kumandaları gibidir, ancak sıradan bir Xbox kumandasından çok daha yüksek bir güvenilirlik ve kalite seviyesinde üretildiklerini vurgulamak önemlidir” dedi.

CBS News Titan’ın kontrolörü hakkında OceanGate’e ulaştı ve yanıt bekliyor. Şirket yaptığı açıklamada “mürettebatı güvenli bir şekilde geri getirmek için tüm seçenekleri araştırdığını ve harekete geçirdiğini” söyledi. Sahil Güvenlik de gemi için bir arama kurtarma misyonu başlattı.

E-posta yoluyla Titan’ın video oyun kumandasının bir fotoğrafı gösterildiğinde Wright “böyle bir şey görmediğini” ve daha güvenilir bir ana sistem olmasını beklediğini söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş