ABD, kamuoyunun bilgisini talep etti… Yeni düzenleme geliyor!

ABD hükümeti yapay zeka teknolojilerde düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Hükümet,söz konusu düzenleme için kamuoyunun görüşlerini almak istediğini belirtti.

ABD, kamuoyunun bilgisini talep etti… Yeni düzenleme geliyor!
Yayınlama: 12.04.2023
A+
A-

Birçok konudaki sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilmesi nedeniyle son dönemde insanlar üzerinde büyük bir etki oluşturan ChatGPT yapay zekâ programının aktif kullanıcı sayısı 100 milyonu aştığı belirtiliyor. Tarihin en hızlı büyüyen yazılımı olan ChatGPT, hızlı büyümesi ve özellikleri nedeniyle ABD’li politikacıların da gündemine girdi.

ABD, kamuoyunun bilgisini talep etti... Yeni düzenleme geliyor!

SORUMLULUK MEKANİZMASI OLUŞTURULACAK

ABD Ticaret Bakanlığı’na bağlı olan ve Beyaz Saray’a telekomünikasyon ve bilgi politikası konusunda danışmanlık yapan Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi (NTIA), yapay zekâ için bir “sorumluluk mekanizması” oluşturacak düzenlemelerin düşünüldüğünü belirterek kamuoyundan bilgi talep etti.

Ajans, “yapay zekâ sistemlerinin yasal, etkili, etik ve güvenilir” olmasını sağlayacak düzenlemelerin oluşturulup oluşturulamayacağı konusunda bilgi istedi. Yapay zeka teknolojisi hakkında kamuoyunun fikrini öğrenmek isteyen ABD hükümetinin ilerleyen zamanlarda bu gibi atılımları daha fazla gerçekleştireceği biliniyor.

TÜKETİCİLERİN GÜVENMELERİ İSTENİYOR

NTIA Direktörü Alan Davidson, “Sorumlu yapay zeka sistemleri büyük faydalar sağlayabilir, ancak yalnızca potansiyel sonuçlarını ve zararlarını da dikkate alırsak, bu sistemlerin tam potansiyellerine ulaşabilmeleri için şirketlerin ve tüketicilerin onlara güvenebilmeleri gerekir.” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden geçen hafta yaptığı açıklamada yapay zekanın tehlikeli olup olmadığının hala bilinmediğini belirterek, “Bence teknoloji şirketlerinin halka açılmadan önce ürünlerin güvenli olduğundan emin olma sorumluluğu var” dedi.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş