4 kişilik aile, depremin 4. gününde enkazdan sağ olarak çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarında; enkaz altında kalan 4 kişilik Hüzmeli ailesinin tüm fertleri, afetten saatler sonra sağ olarak çıkarıldı.

4 kişilik aile, depremin 4. gününde enkazdan sağ olarak çıkarıldı
Yayınlama: 09.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İBB’ye bağlı arama kurtarma ekipleri de Hatay’da, enkaz altındaki kişileri kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

ÖNCE 10 YAŞINDAKİ BATU’YU ÇIKARDILAR

Antakya Defne Hastanesi yakınında bulunan enkazdan ses alan ekipler, bugün yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda Hüzmeli ailesinden önce 10 yaşındaki Batu’yu, daha sonra da sırayla anne Oya’yı, baba Turgay’ı abla Sema Şahin’i sağ kurtardı.

4 kişilik aile, depremin 4. gününde enkazdan sağ olarak çıkarıldı

TIBBİ MALZEMELER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Öte yandan, İBB ekipleri deprem bölgesinde ısı yalıtımlı çadırlar da kurdu. Her biri 30 metrekare büyüklüğündeki çadırlar, Hatay’ın çeşitli ilçelerine toplamda 3 bin metrekarelik alana kuruldu. İBB aynı zamanda bölgede en çok ihtiyaç duyulan tıbbi ilaç konusunda da harekete geçti. 22 sağlık çalışanı, 5 ambulans, bir arazi aracı, bir binek aracı, bir karavan ve içi tıbbi malzemelerle dolu bir tır Hatay’a gönderildi.

PSİKOLOGLARDAN OLUŞAN EKİP BÖLGEYE GÖNDERİLECEK

İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı, önümüzdeki günlerde psikologlardan oluşan bir ekibi “Psikolojik Destek” çalışmaları için bölgeye gönderecek. Ayrıca 330 kişilik gönüllü bir grup personel de bölgede ihtiyaç görülmesi halinde depremzedelere gönderilen yardımların dağıtımı noktasında veya başka bir görev oluşması durumda görev alması için hazırlandı.

Depremzedeler İçin Ücretsiz Barınma Yerleri SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş