Zelenski: Ukrayna Barış Zirvesi’ne katılmayı seçen ülkelere minnettarım

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski İsviçre’nin ev sahipliğinde ilk günü bugün yapılacak olan ‘Ukrayna Barış Zirvesi’ ile ilgili bir mesaj paylaştı. Zelenski katılan ülkelere teşekkür ederek, “Katılmayı seçerek küresel liderlik, barış, uluslararası hukuka ve BM sözleşmesine bağlılık göstermeyi seçen herkese minnettarım” dedi.

Zelenski: Ukrayna Barış Zirvesi’ne katılmayı seçen ülkelere minnettarım
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-

 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Aralarında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de bulunduğu AB, Güney Amerika, Orta Doğu ve Asya ülkelerinden 100’den fazla lider ve yetkilinin bugün İsviçre’de bir araya geldiği ‘Ukrayna Barış Zirvesi’ ile ilgili bir mesaj paylaştı. Zelenski mesajında, “Küresel Barış Zirvesi için İsviçre’ye geldim. Dünyanın her yerinden ülkelerle, Ukrayna’da adil ve kalıcı bir barışı yakınlaştırma ortak hedefi doğrultusunda birleşen farklı uluslarla iki gün boyunca aktif bir çalışma gerçekleştirilecek. Barış Zirvesi, küresel çoğunluğa dünyadaki herkes için önemli olan alanlarda belirli adımlar atma fırsatı sağlayacak: nükleer güvenlik, gıda güvenliği ve savaş esirlerinin ve sınır dışı edilen Ukraynalı çocuklar da dahil olmak üzere tüm sınır dışı edilen kişilerin geri dönüşü meselelerini ele alacak.

Zirveye 100’e yakın ülke ve uluslararası kuruluşun katılması bekleniyor. Katılmayı seçen ve küresel liderlik ve barışa, uluslararası hukuka ve BM sözleşmesine bağlılık göstermeyi seçen herkese minnettarım. Sorumlu küresel çoğunluk olarak birlikte, savaşların, saldırıların ve sömürgeci işgalin sona ermesini ve bunların bir daha tekrarlanmamasını sağlamak için her türlü çabayı göstermeliyiz. Eminim ki dünyadaki herkes adil barış ve her ulusa saygı gösterilmesiyle ilgilenmektedir. Bu nedenle zirve, her ulusun ortak hedeflere ulaşmada liderlik gösterme fırsatına sahip olacağı şekilde tasarlandı. Sorumlu küresel çoğunluğun sesi, barışı yakınlaştırma ve BM Şartı’nın tam gücünü geri getirme potansiyeline sahiptir” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş