İngiliz ekibin uçağı havalimanında su takıyla karşılandı

İngiltere’den depremlerin ilk günlerinde Türkiye’ye gelen ve dinlenmeden enkazlarda arama-kurtarma yapan İngiliz ekipler, kademeli olarak ülkelerine dönüyorlar. Dün ülkesine dönen İngiliz ekibinin uçağı, havalimanında havacılık usulüyle selamlanarak uçağa ‘su takı töreni’ yapıldı.

İngiliz ekibin uçağı havalimanında su takıyla karşılandı
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

İngiltere’ye dün dönen Birleşik Krallık Uluslararası Arama ve Kurtarma Ekibinin (UK ISAR) bulunduğu uçak havalimanında havacılık selamıyla karşılandı ve uçağa ‘su takı töreni’ yapıldı. UK ISAR, görüntüyle birlikte “UK ISAR Ekibi sağ salim vardı. Hepimiz her biriniz ve hepinizle gurur duyuyoruz” mesajını paylaştı.

Sağlık ekibinden Malcolm Russell ise “Türkiye’de geçirdiğimiz anlar, Türkiye ve Suriye halkı için düşüncelerimiz gibi her zaman bizimle kalacak” mesajını paylaştı. Ekipten Deborah Swann ise deneyimlerini ifade edecek kelimeleri bulamadığını ifade etti.  

İngiliz ekibin uçağı havalimanında su takıyla karşılandı

SU TAKI SELAMLAMASI

Bu selamlama karşılamasında, pistin iki yanına park etmiş iki itfaiye aracı, ortalarından ilerleyen bir uçağın üzerinden suyla dev bir kavis oluşturmak için karşılıklı birbirine doğru tazyikli su püskürtür. Su takı olarak adlandırılan bu selamlama, örneğin Olimpiyat takımının eve dönmesi gibi özel uçuşlar için yapılan bir havacılık geleneğidir.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş