Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı

Önemli üretim merkezlerinden Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda girişimci, arsa tahsisi bekliyor. Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Arsamız yok, sınırlarımız doldu” dedi.

Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

Yaklaşık 22 milyon metrekare alanda 1500 fabrikanın faaliyet gösterdiği Kayseri OSB’de yeni yatırım yapmak ya da faaliyet alanlarını genişletmek isteyen girişimciler, bölgede yeni arsa tahsisleri yapılmasını talep ediyor.

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, AA muhabirine, 1973’te kurulan OSB’de şu anda 100 bin civarında işçinin istihdam edildiğini söyledi.

Kentin önemli bir sanayi kültürü olduğunu belirten Yalçın, “Bölgemizde ana üretim sektörlerinden birincisi mobilya, ikincisi çelik kapı, üçüncüsü elektrikli ev aletleri. Sanayi kenti olmasından dolayı Kayseri’nin ihracatı ithalatının iki katı durumunda.” dedi.

Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı

“SABIRSIZLIKLA ARSA TALEP EDİYORLAR”

Yalçın, yatırımcıların ilgisinin halen devam ettiğini ama arsa kalmadığı için taleplerine cevap veremediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Şu andaki bölgemizde yeni yatırım yapacak yer yok. Sanayicilerimize arsa tahsisi yapmak konusunda zorlanıyoruz. Arsamız yok, sınırlarımız doldu. Yeni yatırımcılarımız sanayi şehri Kayseri’de yatırım, üretim, istihdam, ihracat yapmak istiyorlar ama arsamızın olmaması nedeniyle bu söylediklerini gerçekleştiremiyorlar. 90 sanayicimiz fabrika yapmak için bizden arsa bekliyor. Kendileri sabırsızlıkla arsa talep ediyor. Bizler de OSB yönetim kurulu ve başkanı olarak gayret gösteriyoruz.”

Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı

“FİYATLARDAKİ KÖPÜĞÜN GİTMESİNİ İSTİYORUZ”

İlgili kurumlardan arsa tahsisi konusunda destek beklediklerini anlatan Yalçın, arsa sıkıntısı nedeniyle mevcut fabrika kiralarında fahiş artışlar yaşandığına dikkati çekti.

Bu durumun üreticiyi sıkıntıya soktuğuna değinen Yalçın, “Arsa tahsisi olmadığı, yeni arsalar açılmadığı sürece kira fiyatları yükselecektir. Bu da otomatikman sanayicimize, üretime, istihdama, ihracata ket vurmaktadır. OSB yönetimi olarak arsa tahsisi yapılarak bu fiyatlardaki köpüğün gitmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Yüzlerce kişi sıraya girdi! Sınırlar doldu, kentte arsa kalmadı

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş