YK Enerji arz güvenliğini sağlarken, enerji ithalatını azaltıyor

Küresel ölçekte enerji arz güvenliğiyle ilgili son yıllarda yaşanan sorunlar, yerli kaynakların önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

YK Enerji arz güvenliğini sağlarken, enerji ithalatını azaltıyor
Yayınlama: 24.07.2023
A+
A-

YK Enerji yüzde 100 bölgenin yerli linyit kaynağını kullanarak Türkiye enerji arzının yüzde 2,5’ini sağlıyor.  Ege Bölgesi’nin sürdürülebilir elektrik arzında kritik bir öneme sahip olan YK Enerji, yerli ve milli kaynakla elektrik üreterek her yıl 1 milyar dolarlık enerji ithalatını engelliyor. 

EN ÇEVRECİ SANTRAL YK ENERJİ’DE

2014 yılında 2,7 milyar dolarlık bedelle Türkiye’nin enerjideki en büyük ikinci özelleştirmesi olan YK Enerji, özelleştirme sonrası 280 milyon euro yatırım değerliyle rehabilitasyon çalışması gerçekleştirildi. Yeniköy ve Kemerköy santrallerindeki toplam beş ünitenin verimlilikleri arttırıldı. Yapılan rehabilitasyon yatırımları sayesinde santrallerin kapasite kullanım oranı yüzde 64’ten yüzde 83’e, emre amadeliği ise yüzde 72’den yüzde 88’e çıktı. Yine bu rehabilitasyon çalışmaları sayesinde santrallerin baca gazı salımları azaltılarak, çevre emisyon değerleri Avrupa standartlarına getirildi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş