Yeni Zelanda, UNRWA’ya maddi desteği kesmeyecek

Yeni Zelanda eski Başbakanı Helen Clark, hükümetin Birleşmiş Milletler (BM) Filistin ajansı UNRWA’ya maddi desteği kesmeme kararını olumlu karşıladığını belirterek, UNRWA’nın bünyesinde 13 bin kişinin çalıştığını, 12 kişi hakkındaki iddialar sonucu kuruma maddi desteği kesilmesinin ‘orantısız’ bir karar olduğunu belirtti.

Yeni Zelanda, UNRWA’ya maddi desteği kesmeyecek
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

Yeni Zelanda eski Başbakanı Clark, Yeni Zelanda hükümetinin UNRWA’ya maddi desteği sürdürme kararına ilişkin açıklamasında, “Yeni Zelanda UNRWA’ya küçük bir katkıda bulunuyor. Norveç ve İrlanda gibi Gazze, Batı Şeria, Ürdün, Lübnan ve Suriye’de 5 milyondan fazla Filistinli için hayati önem taşıyan insani yardım ve kalkınma çalışmaları yürüten UNRWA’ya yapılan ödemelerin askıya alınmadığını duymak memnuniyet vericidir” dedi. Clark, UNRWA’nın 13 bin çalışanı olduğuna dikkat çekerek, 12 çalışan hakkındaki iddiaların ardından kuruma yönelik maddi desteği askıya alınması kararının ‘orantısız’ olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda, UNRWA’ya maddi desteği kesmeyecek

ABD’Yİ İNGİLTERE DE TAKİP ETTİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, UNRWA’nın 12 çalışanının 7 Ekim saldırılarına karıştığına dair iddialar olduğunu ifade etmiş ve kuruma yönelik maddi yardımların askıya alındığını duyurmuştu. İddiaların ardından Almanya, İtalya, Hollanda, İsviçre ve Finlandiya da ABD’nin kararını uygulamış, son olarak bu ülkelere İngiltere katılmıştı.

Norveç’in Filistin temsilciliği, BM’ye bağlı kurumun ve bireylerin birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “ Norveç UNRWA’nın konuya ilişkin soruşturmasını memnuniyetle karşılamaktadır. Tam bir şeffaflık bekliyoruz. Bireylerin yapmış olabilecekleri ile UNRWA’nın neyi temsil ettiğini birbirinden ayırmamız gerekmektedir. Kuruluşun Gazze, Batı Şeria ve bölgedeki on binlerce çalışanı yardımların dağıtılmasında, hayatların kurtarılmasında, temel ihtiyaç ve hakların korunmasında çok önemli bir rol oynamaktadır” demişti.

İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’ye güven duyduklarını belirterek İrlanda’nın gündeminde UNRWA’ya yönelik maddi desteği kesmek gibi bir madde olmadığını söylemişti. 2023’te UNRWA’ya 18 milyon euro maddi destek sağladıklarını belirten Martin, bu desteğin 2024’te de devam edeceğini vurguladı.

Yeni Zelanda, UNRWA’ya maddi desteği kesmeyecek

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş