Yellen’den dolar itirafı: Düşüş bekliyoruz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde Kongre’de yaptığı konuşmada , ABD dolarının rezerv para birimi statüsünün kademeli bir düşüş yaşayabileceği söyledi.

Yellen’den dolar itirafı: Düşüş bekliyoruz
Yayınlama: 19.06.2023
A+
A-

Şu an halihazırda rezerv para birimi olan ABD dolarının bu gücünü kaybedeceği tartışmaları uzun bir zamandır sürüyor. İlk başta özellikle ABD tarafından bu iddialar kesin olarak reddedilse de son dönemde dünya ekonominde önemli yerlere sahip ülkelerin başlattığı dolarsızlaşma çabaları artık dikkat çeken bir boyut kazandı.

Özellikle Rusya ve Çin’in başlattığı yuan ile ticaret dolar karşısında yeni alternatif olarak gösterilirken bu gelişmeler ABD’ye elinde son süper güç olan doları vurmaya başladı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Rusya’nın yerel para ve yuan kullanmaya başlarken, benzer şekilde Suudi Arabistan da Çin’e petrol ihracatını yine Yuan’la yapmayı planlıyor. Öte yandan Bangladeş Rus nükleer santralinin 318 milyon dolarlık taksitini Çin’in para birimi yuan cinsinden ödeyeceğini açıkladı.

YELLEN DOLARIN STATÜSÜNDE DÜŞÜŞ BEKLİYOR
Bu gelişmeler sonrası “ABD doları tahtından mı oluyor?” tartışmasını alevlendirirken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde Kongre’de yaptığı konuşmada , ABD dolarının rezerv para birimi statüsünün kademeli bir düşüş yaşayabileceği görüşünü dile getirdi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş