Yasaklar yıldırmadı… OpenAI, teknoloji ülkesinde ofis açıyor!

Son dönemlerde endişelerle ve yasaklarla gündeme gelen ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, meydana gelen tüm kaygılara rağmen Japonya’da ofis kurmak istediklerini belirtti. Şirketin CEO’su Japon hükümetiyle görüştü.

Yasaklar yıldırmadı… OpenAI, teknoloji ülkesinde ofis açıyor!
Yayınlama: 10.04.2023
A+
A-

Kasım ayında halka açık sunulmasından sonra yoğun ilgiye maruz kalan ChatGPT için yeni bir adım atılıyor. Yapay zeka sohbet robotunun üreticisi olan OpenAI firması, diğer ülkelerin eleştirilerine ve yasaklamalarına rağmen Japonya’da bir ofis açmak için Japon hükümetiyle görüştü.

Yasaklar yıldırmadı... OpenAI, teknoloji ülkesinde ofis açıyor!

JAPON DİLİ VE JAPON KÜLTÜRÜNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman, Tokyo’da yaptığı bir basın açıklamasında;

“Japon halkı için harika bir şey inşa etmeyi, Japon dili ve Japon kültürü için daha iyi modeller oluşturmayı umuyoruz” dedi.

Altman, İtalya’nın ChatGPT’yi geçici olarak yasaklamasının ardından diğer ülkelerin de eylemlerinden haberdar olduklarını belirtti.

Japonya’nın Kabine genel sekreteri olan Hirokazu Matsuno, Japonya’nın veri ihlallerine karşı nasıl tepki vereceğini değerlendireceklerini ve yapay zeka teknolojisinin iş yükünü azaltmak için bu teknolojiyi devreye sokma olasılığını değerlendirebileceklerini söyledi. 

İTALYA’YA ENDİŞELERİ GİDERECEK ÖNERİLER SUNMUŞTU

İtalya’nın ChatGPT’yi kısıtlamasının ardından, diğer Avrupa ülkelerine bu tür önlemleri incelemeleri için ilham veren OpenAI, geçen hafta İtalyan düzenleyici kurumuna gizlilik ihlali endişelerini giderecek önlemler sundu.

San Francisco merkezli şirket, geçen hafta “Yapay zeka güvenliğine yaklaşımımız” başlıklı bir blog yazısında, “insanlar için gerçek bir risk teşkil eden davranışlara karşı incelikli politikalar” geliştirmek için çalıştığını söyledi.

Yapay zeka teknolojisinin kısa bir süre içerisinde bu kadar hızlı gelişme göstermesi, büyük şirketlerin bu alana yoğun olarak yönelmesini sağlıyor.

OpenAI’ın kurucusu Altman, geliştirdiği teknolojilerin Japon dilinde ve Japon kültürü için en uygun halde uyumlu olması için çalışacaklarını belirterek “Yakında yeniden görüşeceğiz” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş