Yağmur nedeniyle ertelenmişti… Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

Yağan yağmur nedeniyle ertelenen Teknofest’in açılış töreni bugün coşkuyla gerçekleştirildi. Yağmur engeline rağmen yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Teknofest’te Türkiye’nin yerli ve milli teknolojileri sergilendi.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti… Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!
Yayınlama: 28.04.2023
A+
A-

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali ikinci gününde gövde gösterilerine sahne olmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük teknoloji festivalleri arasında yer alan dev organizasyonda, en özel teknolojilerin yanı sıra, öğrencilerin katıldığı yarışmalar, havacılık gösterileri gibi birçok farklı etkinlik de Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Dün gerçekleştirilmesi gereken açılış töreni yağış nedeniyle ertelenerek bugün coşkulu bir şekilde yapıldı. TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, açılış dolayısıyla tören alanında bir konuşma gerçekleştirdi.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti... Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

“SAYMAKTAN YORULACAĞIMIZ KADAR ÇOK ŞEY OLUYOR”

Çok sayıda gencin geldiğini belirten Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, “Çok sayıda gencimiz buraya koşa koşa geliyor. Dışarıda hala büyük bir kalabalık var. Bir enerji patlaması yaşıyoruz. Bu duygu seli bu heyecan ülkemiz için çok önemli girişimleri İnşallah işaret ediyor. TEKNOFEST’in başladığı günden bu yana baktığımızda özellikle Savunma Sanayii başta olmak üzere çok gelişme görüyoruz.

Şuanda gençlerimizin çocuklarımızın abileri dün ektiğimiz tohumların meyvelerini alırken o meyvelerin haberleri ile gençlerimizde daha fazla bir heyecan oluşuyor. O da onların geleceğe yönelik azimlerini ve kararlılıklarını arttırıyor. Meyveleri alıyoruz derken saymaya başladığımızda saymaktan yorulacağımız kadar çok şey oluyor. Geçen TEKNOFEST’ten bu güne baktığımızda onlarca diyeceğimiz ürün sahaya geldi.

 Sadece geçmiş üç beş haftaya baktığımız da TCG Anadolu gemisini gördük. İMECE uydusunu gördük. Bu fuarda KEMANKEŞ’i görüyoruz. KIZILELMA malum çok fazla ilgi topluyor. TB3’ü görüyoruz. HÜRŞER’imiz daha yeni uçtu. GÖKBEY’imiz yerli motorla uçtu ki Türkiye’nin motor çalışmalarında çok önemli bir kronometre taşı oluşturuyor. Şuanda oturup yaza bileceğim bir dizi ürün ve proje hayata geçiyor. Bir taraftan bunlar olurken, ekilen tohumlarda devam ediyor” diye konuştu.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti... Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

“GENÇLER VERİLEN MESAJI ÇOK NET ALIYOR”

TEKNOFEST’in gençlere bir mesaj içerdiğini söyleyen Demir, “Burası bir mesaj içeriyor. Bu mesajı çok net alıyor gençlerimiz, insanımız. Bu mesaj Türkiye için çok önemli. Daha da önemlisi ortaya irade konulursa, kararlılık olursa geçmiş 50-60 yılda bir şekilde başlamaya çalışıp da yapamadığımız bir dizi şeyin nasıl başarılabildiğinin de bir göstergesi oluyor” dedi.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti... Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN “DOKUNACAĞIZ” YORUMUNA REST!

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen TEKNOFEST 2023 bugün başladı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’ün açılışında konuştu. Bayraktar, konuşmasında “TEKNOFEST, sessiz devrimin adı oldu.

Sessiz devrimin dalgaları her geçen yıl genişliyor. 2023’te başvuran sayısı 1 milyonu aştı. ‘Dokunacağız’ dedikleri tüm platformlara yalnızca aziz milletimiz dokunabilir. Dünya takdir ederken köstek olanlar var” ifadelerini kullandı.

“BU TOPRAKLAR ÖYLESİNE YAŞADIĞIMIZ YER DEĞİL”

Ecdadımızın da yaptığı gibi kurtuluş için Ergenekon’da dağ eritmeyi, yeni çağ başlatmak için gemileri karadan yürütmeyi de biliriz.

Eğer yol yoksa mücadelemizle azmimizle yol açmayı da iyi biliriz. Diyorlar ki yurt dışına gidecekmişiz, teknolojimizi yabancılara satacakmışız. Bunları söyleyenler bizi tanımamış, anlamamışlar. Bu topraklar öylesine yaşadığımız yer değil, Ulubatlı Hasan’ın emaneti bu topraklar.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti... Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

ALTINCI YILINDA YENİDEN İSTANBUL’DA

6. yılında yeniden İstanbul’da. 27 Nisan-01 Mayıs 2023 tarihleri arasında teknoloji dünyasını bir araya getiren organizasyona yağmur sebebiyle ertelenen birinci gün açılış töreninin ardından, ikinci gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katılım göstererek HackMasters yarışmasının startını da verdi. Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen organizasyonu başlatan Varank, yarışma esnasında bütün katılımcıları teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet etti.

Yağmur nedeniyle ertelenmişti... Açılış töreni coşkuyla gerçekleştirildi!

“GENÇLER COŞKUSUYLA EN GÜZEL CEVABI VERİYOR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Hayal, umut ve gelecek nedir?” sorularının cevabını bulmak, gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için burada olduklarını belirterek, “Siz kendinizi dünyaya gösterin, geleceğinize yön verin diye, hayallerinizi gerçekleştirebilmeniz için her türlü imkanı sizlere sunabilmek için buradayız.” diye konuştu.

Türkiye’nin yarınının ve geleceğinin, Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek TEKNOFEST kuşağının burada olduğunu dile getiren Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünya artık yeni bir döneme girdi. Gelecek dönem pek çok değişikliğe gebe. Bu noktada bizim bir karar vermemiz gerek. Biz eskiden olduğu gibi dünyanın gelmiş geçmiş en adil cihan devletini mi hedefleyeceğiz, yoksa onun bunun kuyruğuna takılıp sağa sola savrulan küçük bir ülke mi olacağız. Gerçi buradaki kalabalık, bu teknoloji sevdalıların coşkusu bize bunun cevabını veriyor. Sizler coşkunuzla en güzel cevabı veriyorsunuz.”

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş