X’te hesap açmak artık ücretli olacak!

X sosyal medya platformu temel özellikler için yıllık 1 dolarlık aboneliği test edecek. Buna göre platformda yeni hesap açan kişilerden ücret alınacak.

X’te hesap açmak artık ücretli olacak!
Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

Daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, Salı günü yaptığı açıklamada, temel özellikler için yıllık 1 dolar ücret alacağı yeni bir abonelik modelini test edeceğini söyledi.

X’İ BOTLARDAN KORUMAK İÇİN ÖNLEM ALINDIĞI BELİRTİLDİ

“Not A Bot” olarak adlandırılan yeni abonelik, kullanıcılardan platformun web sürümündeki gönderileri beğenmeleri, yeniden paylaşmaları veya diğer hesapların gönderilerinden alıntı yapmaları ve yer imlerine eklemeleri karşılığında ücret alacak.

Yeni abonelik modelinin getirilmesinin amacının botlar ve spam göndericilerle mücadele etmek olduğunu belirten X, ücretin döviz kuruna bağlı olarak ülkeden ülkeye değişeceğini de sözlerine ekledi.

X'te hesap açmak artık ücretli olacak!

X, yeni yöntemin ilk olarak Yeni Zelanda ve Filipinler’deki kullanıcılar için geçerli olacağını söyledi.

Bu test kapsamında mevcut kullanıcılar etkilenmeyecektir. Ancak abone olmak istemeyen yeni kullanıcılar yalnızca gönderileri görüntüleyip okuyabilecek, videoları izleyebilecek ve hesapları takip edebilecektir.

Botlar, şirketi geçen yıl satın alan Elon Musk için tartışmalı bir konu olmuştur. Temmuz ayında X, kullanıcı tabanının “gerçekliğini sağlamak için” tweetlerin görüntülenmesine bir sınır getirmişti.

Bu ayın başlarında Reuters, bir kaynağa dayandırdığı haberinde X CEO’su Linda Yaccarino’nun X’in kredi verenleriyle bir araya geldiğini ve şirketin kullanıcıya gösterilen reklam sayısına bağlı olarak abonelik hizmetinin üç kademesini test edeceğini söylediğini bildirmişti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş