X’in iş arama aracı artık yayında!

Sosyal medya platformu X, yeni hizmetini sundu. Kullanıcılar artık X üzerinden iş ilanlarına ulaşabilecek ve dilediğine başvuruda bulunabilecek.

X’in iş arama aracı artık yayında!
Yayınlama: 18.11.2023
A+
A-

X’in denemelerini sürdürdüğü LinkedIn benzeri iş arama aracı artık yayında. Özelliğin beta sürümü Ağustos ayında doğrulanmış kullanıcılara sunulmuştu, ancak aracın web sürümü artık X’teki herkese açık ve şirkete göre iOS ve Android’in de “yakında” kullanıma sunulması bekleniyor.

İş arama özelliği, Elon Musk tarafından yönetilenler de dahil olmak üzere çok sayıda teknoloji şirketindeki açık pozisyonlarla doldurulmuş görünüyor. Şu anda SpaceX, Tesla ve Neuralink’in yanı sıra X ve Musk’ın en yeni girişimi x.ai için listelenen roller var.

X'in iş arama aracı artık yayında!

LNKEDIN’İN RAKİBİ OLACAK!

Musk daha önce “LinkedIn’in X rakibinin havalı olmasını sağlayacağız” sözünü vermiş olsa da, şimdilik çok basit görünüyor. Kullanıcılar iş ilanlarına ve açıklamalarına göz atabiliyor, ancak X’teki roller için bile bir başvuruyu tamamlamak için üçüncü taraf sitelere yönlendiriliyor. Başka bir yerde şirket, bireysel ilanların platform genelinde daha kolay paylaşılabilmesi için “iş kartlarını” test ediyor.

Ancak şirketin “her şey uygulamasında” kariyer odaklı özellikler için daha iddialı planları olduğuna dair işaretler var. Şirket kısa süre önce gizlilik politikasını güncelleyerek “iş başvuruları ve önerileri” için kullanıcıların istihdam geçmişiyle ilgili verileri toplayabileceğini belirtti.

Bu, X için bir tür işe alım özelliğine ya da ileride daha gelişmiş iş bulma özelliklerine işaret ediyor olabilir.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş