X, Hamas’a bağlı yüzlerce hesabı sildi!

Eski adı Twitter olarak bilinen X platformu Hamas’a bağlı olan yüzlerce hesabı sildiğini ve ilerleyen zamanlarda binlerce içeriği sileceğini belirtti.

X, Hamas’a bağlı yüzlerce hesabı sildi!
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

X sosyal medya platformunun CEO’su Linda Yaccarino Perşembe günü yaptığı açıklamada, HAMAS’ın İsrail’e saldırısından bu yana Hamas’a bağlı yüzlerce hesabı kaldırdığını ve on binlerce içeriği kaldırmak ya da etiketlemek için harekete geçtiğini söyledi.

X’İN BU HAMLESİ AB’NİN ’24 SAAT’ UYARISINDAN SONRA GELDİ

Bu hamle, Avrupa Birliği endüstri şefi Thierry Breton’un Elon Musk’a, Hamas saldırısından bu yana X mesajlaşma platformunda yayılan dezenformasyonla mücadele etmesi ve AB’nin yeni çevrimiçi içerik kurallarına uyması için verdiği 24 saatlik ültimatoma yanıt olarak geldi.

Eskiden Twitter olarak bilinen X’in AB’de yasadışı içerik ve dezenformasyon yaymak için kullanıldığına dair ellerinde emareler olduğunu söyleyen Breton, ekibinin Yaccarino’nun cevabını analiz edeceğini ve sonraki adımlara karar vereceğini söyledi.

Kısa süre önce yürürlüğe giren Dijital Hizmetler Yasası (DSA), X ve Meta’nın Facebook’u da dahil olmak üzere büyük çevrimiçi platformların yasadışı içeriği kaldırmak için daha fazlasını yapılması gerektiğini savundu.

X, Hamas'a bağlı yüzlerce hesabı sildi!

SALDIRIDAN KISA BİR SÜRE SONRA DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPILMIŞ

Yaccarino, değişiklikleri belirtmeden, X’in hızla gelişen durumu ele almak için kaynakları yeniden dağıttığını ve dahili ekipleri yeniden odakladığını söyledi.

Şirketin saldırıdan kısa bir süre sonra durumu değerlendirmek üzere bir liderlik grubu oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Yaccarino, Breton’a gönderdiği ve X’te yayınlanan mektupta “Her türlü spesifik soruyu ele almak üzere sizinle ve ekibinizle bir toplantı da dahil olmak üzere daha fazla angajmana girmeyi memnuniyetle karşıladığımızı yinelemek istiyor ve yanıt verebileceğimiz daha fazla ayrıntı almak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

X, Hamas'a bağlı yüzlerce hesabı sildi!

AB İLE X ARASINDA NELER OLMUŞTU?

Breton, Musk’a gönderdiği mektubunda X yetkililerinin Europol ve ilgili kolluk kuvvetleriyle temas içinde olmasını talep ederek 24 saat süre vermişti.

Breton “Bu talebe önümüzdeki 24 saat içinde hızlı, doğru ve eksiksiz bir yanıt vermenizi rica ediyorum. Cevabınızı DSA’ya uygunluğunuzla ilgili değerlendirme dosyamıza ekleyeceğiz. Olası bir soruşturmanın açılması ve uygunsuzluğun tespit edilmesinin ardından cezaların uygulanabileceğini hatırlatırım.” demişti.

ELON MUSK’TAN CEVAP GELMİŞTİ

Mektubun paylaşılmasının ardından Elon Musk’ın ne cevap vereceği merak ediliyordu. X’in sahibi Musk’tan beklenen cevap geldi. Musk, AB’nin iddia ettiği ihlallerin kamuoyu tarafından da görülebilmesi için paylaşılmasını istedi. Musk AB’ye cevabında “Politikamız her şeyin açık kaynak ve şeffaf olmasıdır. Bahsettiğiniz ihlalleri kamuoyunun da görebilmesi için paylaşın, görelim” ifadelerini kullandı. 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş