Wojciech Szczesny kalesinde devleşti! Arjantin ve Lionel Messi, Dünya Kupası’nda ‘devam’ dedi

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın C Grubu’nda son maçta Polonya ile Arjantin karşı karşıya geldi. Polonya file bekçisi Wojciech Szczesny maçın ilk yarısında gösterdiği performansla yıldızlaşan isim oldu. Polonyalı eldivenin kurtarışlarına rağmen Lionel Messi’nin forma giydiği Arjantin gruptan çıkma başarısı gösterdi.

Wojciech Szczesny kalesinde devleşti! Arjantin ve Lionel Messi, Dünya Kupası’nda ‘devam’ dedi
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

2022 Dünya Kupası’nda C Grubu heyecanı sona erdi. Lionel Messi’nin formasını giydiği Arjantin, Robert Lewandowski’nin ülkesi Polonya ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka 974 Stadyumu’nda oynandı. Kritik karşılaşmada Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie görev aldı. Polonya’da tecrübeli eldiven Wojciech Szczesny maçın ilk yarısına damga vurdu.

Lionel Messi’nin yerde kaldığı pozisyonda Arjantin’in kazandığı penaltının çok konuşulduğu gecede inanılmaz bir tempo vardı. Wojciech Szczesny yıldızlaşsa bile müsabaka Arjantin’in galibiyetiyle tamamlandı. İşte Polonya – Arjantin müsabakasının ayrıntıları…

KABUS GİBİ BAŞLANGIÇ

Arjantin için 2022 Dünya Kupası kabus gibi başladı. C Grubu’nun ilk maçında Suudi Arabistan’la karşı karşıya gelen Arjantin ilk yarıyı 1-0 önde kapatmasına rağmen 90 dakika sonunda sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Arjantin’in tek golünü 10’uncu dakikada penaltıdan Lionel Messi attı.

MEKSİKA’YI YENDİLER

Arjantin, 2022 Dünya Kupası C Grubu’nun ikinci maçında Meksika ile karşılaştı. Lusail Iconic Stadyumu’ndaki müsabaka Arjantin’in 2-0’lık galibiyetiyle tamamlandı. Arjantin’in gollerini 64’üncü dakikada Lionel Messi ile 87’nci dakikada Enzo Fernandez kaydetti. Enzo Fernandez’in golünde asisti Lionel Messi yaptı.

MESSI VURDU, SZCZESNY KURTARDI

Polonya ile Arjantin arasındaki zorlu maça Arjantin baskılı başladı. Mücadelenin 11’inci dakikasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Lionel Messi dar açıdan vuruşunu yaptı Polonya’da Szczesny rakibine gol izni vermedi.

SZCZESNY’DEN BİR KURTARIŞ DAHA

Heyecan dolu karşılaşmanın 20’nci dakikasında sağ iç kulvarda topla buluşan Lionel Messi sol ayağıyla arka direğe ortasını yaptı. O bölgede bulunan Acuna’nın kafa vuruşunda yakın direkte kaleci Szczesny gol izni vermedi.

ÖNCE KURTARDI, SONRA AUTA ÇIKTI

Kritik mücadelenin 28’inci dakikasında Arjantin bir kez daha gole çok yaklaştı. Sağ kanattan yerden çevrilen topa ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan Julian Alvarez sağ ayağıyla tek vuruş yaptı. Polonya file bekçisi Szczesny rakibine gol izni vermedi. Daha sonra seeken topu sol çaprazda Acuna tamamlamak istedi. Acuna’nın şutunda top az farkla auta gitti.

KORNERE ÇELDİ

Zorlu müsabakanın 33’üncü dakikasında sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Angel Di Maria topun başına geçti. Angel Di Maria kornerde doğrudan kaleye bir vuruş yaptı. Polonya’da Szczesny topu son anda parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

MESSI KAÇIRDI, PENALTI İTİRAZI

Heyecan dolu maçın 36’ncı dakikasında savunmanın arkasına sarkan Julian Alvarez ceza sahası içi sol çaprazından vuruşunu yaptı, kaleci Szczesny topu çıkardı. Ardından topu yeniden önünde bulan Julian Alvarez ortasını yaptı, Messi’nin arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top auta çıktı. Bu sırada Szczesny’nin müdahalesiyle Messi yerde kaldı. Arjantin cephesi pozisyonun ardından penaltı itirazlarında bulundu.

VAR UYARDI, PENALTI KARARI

Messi’nin kafayı vurmasının ardından yaşanan pozisyonla ilgili VAR bir süre inceleme yaptı ve maçın hakemine izleme tavsiyesinde bulundu. VAR’dan gelen uyarı sonrası hakem pozisyonu kenarda izledi ve penaltı kararı verdi.

MESSI VURDU, SZCZESNY KURTARDI

Arjantin’in kazandığı penaltıda topun başına Lionel Messi geçti. Arjantin’in kaptanı penaltı noktasında sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Polonya’nın tecrübeli file bekçisi Szczesny soluna uzandı ve topu kornere çelmeyi başardı. Lionel Messi kaçırdığı penaltı sonrası büyük üzüntü yaşadı. Katar’da tribünlerde bulunan taraftarlar Messi için tezahürat yaptı.

Lionel Messi, Dünya Kupası tarihinde iki penaltısı kurtarılan ilk oyuncu oldu.

SZCZESNY’DEN BİR KURTARIŞ DAHA

Heyecan dolu müsabakanın 43’üncü dakikasında Julain Alvarez ceza sahası ön çizgisi üzerinden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Szczesny topu çıkarma başarısı gösterdi. Ardından yakın mesafeden De Paul’un kafasından seken topu Szczesny bir kez daha kurtarma başarısı gösterdi.

KATAR’DA İKİNCİ KEZ

Polonya’nın tecrübeli eldiveni Wojciech Szczesny, Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda ikinci kez penaltı kurtarma başarısı gösterdi. Tecrübeli file bekçisi, Suudi Arabistan ile oynanan maçın 45+1’inci dakikasında Al Dawsari’nin kullandığı penaltıda rakibine gol izni vermemişti.

MAC ALLISTER GOLÜNÜ ATTI

Kritik mücadelenin 46’ncı dakikasında Arjantin bir anda golü buldu. Hızlı gelişen atakta sağ kanatta Molina topla buluştu. Molina’nın pasında Mac Allister topa tek vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Mac Allister’in golüyle Arjantin 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

ALVAREZ RAHATLATTI

Heyecan dolu karşılaşmanın 68’inci dakikasında Julian Alvarez, Arjantin’i rahatlatan golü kaydetti. Enzo Fernandez’in pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Julian Alvarez sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve farkı ikiye yükseltti. Arjantin bu golle farkı ikiye yükseltti.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş