Winter Run İstanbul koşuldu

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen uluslararası yol koşusu Winter Run İstanbul, 3 bine yakın sporcunun katılımı ile düzenlendi.

Winter Run İstanbul koşuldu
Yayınlama: 19.03.2023
A+
A-

İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteğiyle organize edilen Winter Run İstanbul, Şaşkınbakkal Etkinlik Alanı’ndan başlayıp Bağdat Caddesi’nden geçerek 10 kilometrelik parkurda 18 ülkeden 3 bine yakın sporcunun katılımı ile koşuldu. Şaşkınbakkal’dan start alan sporcular, Bostancı istikametine ilerleyerek Bağdat Caddesi ve Göztepe Parkı’nı geçerek başlangıç noktasında yarışı noktaladı. Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkisi altına alan deprem felaketi sonrasında yardım ve dayanışma koşusu olarak güncellenen organizasyondan elde edilen bilet gelirleri deprem bölgelerine bağışlanacak.

BATUHAN BUĞRA ERUYGUN: BURADAN GELEN EK GELİRLERİMİZİ DEPREM BÖLGELERİNE BAĞIŞLIYORUZ

Etkinliğin koordinatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliği Spor Elçisi rekortmen milli atlet Batuhan Buğra Eruygun, dünyada çok çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen yarışın ilk kez Türkiye’de yapıldığını dile getirerek, “Çok soğukta zor şartlarda yapılan bir yarış. O yüzden Türkiye’de pek yanaşılmamış herhalde buna. Biz de cesaretle giriştik bu işe ve burada yapılması gerektiğini düşündük. Boş geçen kış sezonunu değerlendirmek istedik. Deprem felaketinden dolayı ertelemiştik. Deprem bizi çok üzdü. Organizasyon olarak daha ikinci günden bölgeye yardımlarımızı yaptık. Koşuyu yardım ve dayanışma koşusu olarak düzenledik. Buradan gelen ek gelirlerimizi deprem bölgelerine bağışlıyoruz. ‘Her çocuk için bir kitap’ sloganı oluşturduk. 18 ülkeden yaklaşık 3 bin kişi parkurda koştu. Biz bunu her sene yapmak isteriz. İsim hakkını da biz aldık. Yurt dışında da bunu yapmak için artık bizden izin alacaklar aslında. Patenti de bizde artık. Bu organizasyonu başka şehirlerde de yapmak istiyoruz. Bir sonraki sene bunu karlı havaya denk getirmeye çalışacağız. Yapılmayan şeyleri yapmak istiyoruz açıkçası” dedi.

Winter Run İstanbul koşuldu

ABDULLAH TUĞLUK: HER ŞEY MÜKEMMEL

Organizasyonda erkekler kategorisinde 00:30:50’lik derece ile birinci olan milli sporcu Abdullah Tuğluk, “Ortam güzel, yağmur da çiseliyor. Parkur da güzeldi. Her şey mükemmel. Geldik koştuk. Benim de antrenman yarışımdı. Mayıs ayında Avrupa barajı deneyeceğim. Güzel bir antrenman oldu” diye konuştu. 

Abdullah Tuğluk, İspanya’da gerçekleşecek 3 bin metre engel yarışı için ise Erzurum’da kampa gireceğini dile getirdi. Tuğluk ayrıca, mayıs ayında İspanya’ya olimpiyat barajını deneyeceğini ifade etti.

DAMLA ÇELİK: BİRİNCİLİĞİMİ DEPREMZEDE VE SEL FELAKETİNDEN ZARAR GÖRENLERE ARMAĞAN EDİYORUM

Kadınlar kategorisinde 00:36:26’lık derecesiyle birincilik elde eden milli sporcu Damla Çelik, “Bu yarışa katılmamın sebebi depremzedelere ve yaşanan sel felaketinden zarar gören insanlara yardım etmek. Birinciliğimi onlara armağan ediyorum. Tüm Türkiye birlik olduk, desteğimiz tam onlar için, her zaman yanlarındayız” şeklinde konuştu. 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Winter Run İstanbul’da dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi. Kadınlar ve erkeklerde ilk 3 ırayı alan isimler şöyle: 

Kadınlar

1 – Damla Çelik 00:36:26

2 -Dilan Atak 00:37:24

3 – Meryem Kılınç Gündoğdu 00:37:37 

Erkekler

1 – Abdullah Tuğluk 00:30:50

2 – İbrahim Erata 00:31:12

3 – Mestan Turhan 00:31:21

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş