Vatandaş Renault’a isyan etti: ‘Garanti var tamir yok!’

Fransız otomobil markası Renault’un Türkiye’deki araçlarında çözümsüz sorunlar bitmek bilmiyor. Garantisi devam eden otomobillerde giderilemeyen arızalar, araç sahiplerini isyan ettiriyor.

Vatandaş Renault’a isyan etti: ‘Garanti var tamir yok!’
Yayınlama: 29.08.2023
A+
A-

2020 yılının son aylarında Renault Clio marka bir araç alan ve aracın garantisinin devam etmesine rağmen araçta çıkan problem halledilmeyen bir vatandaş, Renault’un yetkili servislerine ve genel müdürlüğüne tepki gösteriyor.

“ARACI 1 HAFTA SERVİSTE TUTUP HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR”

3 Kasım 2020 yılında 34 DKN 325 plakalı Renault Clio 1.3 icon marka araç alan Yalçın Taşbaşı, araçtaki titreme ve frene bastığında araçtan gelen vuruntu sesi nedeniyle aracını yetkili servise götürdü. Servis yetkilileri, garanti kapsamı dahilinde aracın debriyaj takımını değiştirdi. Tamiratın ardından aracındaki titremenin yok olduğunu ancak vuruntu sesinin devam ettiğini belirten Taşbaşı, bu kez de aracını İstanbul’un Bağcılar ilçesinde bulunan Renault ÇETAŞ yetkili servisine götürdü. Serviste aracı 1 hafta tutan yetkililer, araç sahibine genel müdürlük tarafından aracın emsal bir araçla test edilmesi gerektiğini söyledi.

ÇETAŞ servisi personeli, talebi kabul eden araç sahibine serviste aynı şanzımana sahip başka bir araç bulunamaması nedeniyle test edemeyeceklerini ve serviste bir şey yapamayacağını belirterek aracını servisten alması gerektiğini iletti.

ÇÖZÜM ÜRETEMEDİLER

Yaşananlar sonrası genel müdürlükle iletişime geçen Yalçın Taşbaşı, “Genel müdürlüğü aradım ve yaşananları anlatarak ne yapılabileceğini sordum. Bir kaç telefon görüşmesinden sonra araçtan gelen sesin şanzımandan kaynaklandığını ve bununla ilgili birkaç şikayet daha aldıklarını, teknik ekibin bu sesin giderilmesiyle ilgili çalışmalar yaptığını ve çalışma sonuçlandığında bana haber vereceklerini söylediler.” şeklinde cevap aldığını söyledi.

Vatandaş Renault'a isyan etti: 'Garanti var tamir yok!'

Aracında günlük olarak küçük bebeğini taşıyan ve olası bir ani arıza durumunda kaza yaşanabileceğini veya kazaya sebebiyet verilebileceği durumu genel müdürlükteki çalışanlara iletmesine rağmen Renault’un bu konuyla ilgili bir çözüm üretememesine tepki gösteren Taşbaşı, “Renault gibi bir dünya devinin araçlarına ve insan hayatına bu kadar değer vermesi beni çok şaşırttı.” ifadelerini kullandı.

BAŞKA MAĞDURLAR DA VAR

Konuyla ilgili yaşadıklarını Şikayetvar.com üzerinden de aktaran Taşbaşı, yaptığı araştırmalar sonucu bu vuruntu sesi sorununun başka araçlarda da olduğunu ve Renault’un o kişileri de mağdur ettiğini gördüğünü belirtti. Taşbaşı, “Şikayetvar.com’a girdiğimde çok sayıda vuruntu sesi şikayetiyle başvuruda bulunanı gördüm. Renault birçok kişiyi mağdur etmiş. Aracı kullanırken tedirgin olmamın yanı sıra araçtaki sürüş konforumda çok düşük. Aracın garantisinin devam etmesine rağmen Renault’un hiçbir şey yapmaması çok can sıkıcı.” şeklinde konuştu.

Vatandaş Renault'a isyan etti: 'Garanti var tamir yok!'

Vatandaş Renault'a isyan etti: 'Garanti var tamir yok!'

Vatandaş Renault'a isyan etti: 'Garanti var tamir yok!'

Vatandaş Renault'a isyan etti: 'Garanti var tamir yok!'

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş