Vali Işın, ”Amacımız uyuşturucu meselesini Kütahya’dan tamamen silmektir”

VALİ IŞIN,” AMACIMIZ UYUŞTURUCU MESELESİNİ KÜTAHYA’DAN TAMAMEN SİLMEKTİR”

Vali Işın, ”Amacımız uyuşturucu meselesini Kütahya’dan tamamen silmektir”
Yayınlama: 25.08.2023
A+
A-

Göreve başlamasının ardından kurum ziyaretlerini sürdüren Kütahya Valisi Musa Işın, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı ve emniyet personelini ziyaretinde yaptığı açıklamada, amaçlarının uyuşturucu meselesini Kütahya’dan tamamen silmek olduğunu ifade etti.

İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Işın, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada yaptığı açıklamada uyuşturucu meselesinin Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisi olduğunu belirten Işın,” Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde İçişleri Bakanımız, emniyet ve jandarma teşkilatımız, mülki idaremiz bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri, İçişleri Bakanımızın gayretleriyle çok ciddi çalışmalar yapmaktadır” dedi.

“Kütahya’da uyuşturucu kullanımında istenmeyen düzeyde artış”

Kütahya’da uyuşturucu kullanımında istenmeyen düzeyde artış yaşandığını kaydeden Işın, “Ancak bunu engellemek, evlatlarımızı bu zehir tacirlerinden kurtarmak için güvenlik güçlerimiz çok ciddi bir çalışma içerisindedirler. Biz hep birlikte Kütahya’mızda bu illetin ortadan kalkması için ciddi bir gayret gösteriyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu konuda özel çalışmaları söz konusudur. Bizim amacımız uyuşturucu meselesini Kütahya’dan tamamen silmektir. Bu konuda umut verici çalışmalar söz konusudur” ifadelerini kullandı.

“2022 yılında uyuşturucu satan 57 kişinin tutuklandı”

Emniyet güçlerinin bu konuda yaptığı çalışmaları ve elde edilen sonuçları paylaşan Işın, 2022 yılında uyuşturucu satan 57 kişinin tutuklandığını bu rakamın 2023 yılında ise son 8 ay içerisinde 77 kişinin tutuklandığını, tutuklanma oranında yüzde 35 civarında bir artış söz konusu olduğunu, 2022 yılında uyuşturucu üretenlerin 14 kişi iken mahkemeye sevk edilen 2023 yılında ise 26 kişi olduğunu belirterek, “ Bu konuda iki türlü çalışmamız söz konusu olacaktır. Birincisi uyuşturucu satanları mutlaka mahkemelere ve adalete teslim etmektir. Bu konuda çok kararlıyız. Hiçbir şekilde bundan taviz vermeyeceğiz. Bu işi yapanlar bundan vaz geçsinler, gençlerimizi zehirlemesinler, toplumumuza zarar vermesinler. Gençlerimizin hedef olmasına izin vermeyeceğiz ve bunun üzerine tıpkı terörde olduğu gibi uyuşturucuyu satanlarda da aynı kararlılığı göstereceğiz ve bunları emniyet güçlerimiz ile birlikte adalete teslim etmeye kararlıyız. Buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Çocuklarını onların tuzağından kurtarmaları gerekiyor. Bu konuda hassasiyet göstermeleri ve çocuklarına sahip çıkmaları, bu konuda bizimle işbirliği yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş