Uzmanlar, Türkiye’nin enerji piyasalarındaki konumunu değerlendirecek

Türkiye’nin enerji merkezi olması için yürütülen tartışmalara katkı amacıyla alanında uzman isimlerle İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde “Geleceğin Enerji Merkezi Türkiye: Koşullar-Olanaklar-Fırsatlar” başlıklı bir panel düzenliyor.

Uzmanlar, Türkiye’nin enerji piyasalarındaki konumunu değerlendirecek
Yayınlama: 27.03.2023
A+
A-

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde bugün gerçekleştirilecek panelde, küresel enerji piyasalarında Türkiye’nin alması gereken pozisyon değerlendirilecek.

“TEMİZ ENERJİ KAYNAKLARININ GELECEĞİ TÜRKİYE EKSENLİ DEĞERLENDİRİLECEK”

Panelle ilgili konuşan Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, şunları kaydetti:

“Panel kapsamında enerji piyasasının geleceği tartışılırken, yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarının geleceği de Türkiye eksenli olarak değerlendirilecek. Başta Rektör Hocamız Prof. Dr. Şenay Yalçın olmak üzere, alanında duayen düzeyindeki isimlerin katılımıyla ‘Türkiye’nin coğrafi gücünü enerjide merkez olmak için kullanmasının zamanı geldi mi? Türkiye enerjide merkez olmak için hangi adımları atmalı? Rusya ve Avrupa ile ilişkiler, savaşın gidişatı, Türkiye’nin enerjide merkez olma hedefini nasıl etkileyecek?’ gibi sorularının yanıtları aranacak.”

ENERJİ PİYASALARINDA TÜRKİYE’NİN KONUMU TARTIŞILACAK

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal’ın moderasyonundaki panelde İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektörü ve enerji uzmanı Prof. Dr. Şenay Yalçın ile Avusturya Eski Dışişleri Bakanı Dr. Karin Kneissl, enerji piyasasında Türkiye’nin bugünkü ve gelecekteki rolü ele alınacak. Panelde Türkiye’nin jeopolitik konumu ve devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı’nın enerji piyasalarına ve Türkiye’nin bu piyasadaki konumuna etkisi de Türkiye’nin savaştaki arabulucu konumu göz önünde bulundurularak değerlendirilecek. Programı YouTube kanalından canlı takip edebilecekler.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş