UNRWA: İsrail’in saldırısı sonucu 1 çalışanımız öldü, 22 kişi yaralandı

UNRWA, dün yaptığı açıklamada İsrail kuvvetlerinin Gazze’nin Refah kentinde bulunan bir gıda dağıtım merkezini vurması sonucu en az 1 UNRWA çalışanının hayatını kaybettiğini ve 22 kişinin de yaralandığını duyurdu.

UNRWA: İsrail’in saldırısı sonucu 1 çalışanımız öldü, 22 kişi yaralandı
Yayınlama: 14.03.2024
A+
A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) İsrail’in Refah’taki bir gıda dağıtım merkezini vurması sonucunda en az bir çalışanının öldüğünü, 22 çalışanının da yaralandığını açıkladı. UNRWA Komiseri Philippe Lazzarini, merkezin Gazze’de savaşın beşinci ayında ayakta kalan az sayıda dağıtım merkezinden biri olduğunu belirterek, “Saldırı gıda tedariğinin tükenmek üzere olduğu, açlığın kol gezdiği, bazı bölgelerde kıtlığa dönüştüğü bir zamanda yapıldı. Her gün Gazze Şeridindeki tesislerimizin koordinatlarını çatışmanın taraflarıyla paylaşıyoruz. İsrail ordusu bu tesisin koordinatlarını dün almıştı” dedi.

 

UNRWA: İsrail’in saldırısı sonucu 1 çalışanımız öldü, 22 kişi yaralandı

“GAZZE’DE ÇATIŞMALARDA 165 ÇALIŞANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ”

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghebreyesus saldırı ile ilgili, “Söze gerek yok. Başsağlığı dileklerim UNRWA ile birlikte” ifadelerini kullandı. BM İnsani Yardım Ofisi Koordinatörü Martin Griffiths ise ekiplerin ve malzemelerin sürekli tehdit altında olduğuna dikkat çekerek, “Yaşanan saldırı Gazze’de halihazırda çok fazla kayıp veren meslektaşlarımız ve yardım etmeye çalıştıkları aileler için yıkıcı bir haber. Ekiplerimiz ve malzemelerimiz sürekli tehdit altındayken yardım operasyonlarını nasıl sürdürebiliriz?” dedi.

UNRWA Gazze’deki 13 bin çalışanının en az 165’inin savaşta öldürüldüğünü, 150 tesisinin vurulduğunu ve BM kuruluşlarına sığınan 400’den fazla kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş