’UNESCO Dünya Miras Listesine Giren Son Eserlerimiz’ başlıklı seminer TÜDAM’da gerçekleştirildi

CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILI ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI TARAFINDAN TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ’NDE (TÜDAM) ‘UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİNE GİREN SON ESERLERİMİZ’ BAŞLIKLI SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

’UNESCO Dünya Miras Listesine Giren Son Eserlerimiz’ başlıklı seminer TÜDAM’da gerçekleştirildi
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

Cumhuriyetin 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanları tarafından Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (TÜDAM) ’UNESCO Dünya Miras Listesine Giren Son Eserlerimiz’ başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Yoğun ilgi gören seminerde Dr. Öğr. Üyesi Merve Kalyoncu Yolaçan’ın anlatımıyla Sivrihisar Ulu Camii, Araş. Gör. Muhammed Kavak’ın anlatımıyla ise Gordion Antik Kenti ile ilgili sanal turlarla desteklenen sunumlar yapıldı.

Seminerde, Eskişehir’den ilk kez UNESCO Dünya Miras Listesine giren Sivrihisar Ulu Cami’nin sahip olduğu üstün evrensel ve istisnai değerleri ve Eskişehir turizmine katkıları vurgulandı. Diğer yandan Eskişehir’in de içinde yer aldığı antik Frigya coğrafyasının önemli kentlerinden Gordion’un Frig başkenti olması, Frig tarihi ve kültürü içerisindeki yeri ve UNESCO Dünya Mirası seçilme kriterlerinin ve bölgenin tanıtımına etkisi anlatıldı.

Seminerin ardından Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İnci Oya Coşkun ve TÜDAM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aysel Kaya tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş