Twitter içeriklerine savaş açtılar… Türkiye dünya genelinde üçüncü ülke oldu!

Twitter, en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülkelerin isimlerini açıkladı. Listenin ilk dört sırasında Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Hindistan yer aldı.

Twitter içeriklerine savaş açtılar… Türkiye dünya genelinde üçüncü ülke oldu!
Yayınlama: 27.04.2023
A+
A-

Sosyal medya devi olan Twitter yaptığı açıklamada en fazla içerik kaldırma talebinde bulunan ülkelerin isimlerini paylaştı. Elon Musk satın almadan önce 2022 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılardan 6,5 milyondan fazla gönderinin kaldırılması için taleplerin geldiği belirtildi.

TÜRKİYE LİSTENİN ÜÇÜNCÜ SIRASINDA YER ALDI

Elon Musk’ın satın almasından sonra neredeyse bütün kuralların değişmeye başladığı Twitter’da kullanıcılar karşılaştıkları rahatsız edici içerikleri şirketten kaldırmak için talepte bulunuyor.

Twitter’da artan işten çıkarmalar sonucunda paylaşılan içerikleri kontrol eden çalışanların azaldığı yönünde haberler çıkmıştı. Neredeyse yüzde 75’ini işten çıkaran Elon Musk geçtiğimiz ay Twitter’a 20 milyar dolar biçmişti.

Dünya genelinde birçok hükümetten içerik kaldırmaya yönelik talep aldıklarını belirten Twitter, bu taleplerin 53 bin civarında olduğunu belirtti.

Twitter üzerinden en çok içerikleri kaldırma istediğinde bulunan ülkelerin ilk dört sırasında ise Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Hindistan yer aldığı belirtildi.

Twitter içeriklerine savaş açtılar... Türkiye dünya genelinde üçüncü ülke oldu!

DÜNYA GENELİNDE REKOR TALEP

Dünya genelinde 2021 ve 2022 yıllarına bakıldığında Twitter kurallarını ihlal edenlerin sayısı 6 milyonu geçiyor. Bu içeriklerle alakalı ise 5 milyon hesabın üzerinde yaptırım uygulandığı ve 1 milyondan fazla hesabın askıya alındığı belirtildi.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş