Türkiye Çin’in yerini aldı! Çin SİHA’larından vazgeçip Türk SİHA’larını aldılar

Çin’de yayın yapan “South China Morning Post” gazetesi Türkiye’nin savunma sanayinde ilerleyen teknolojisini incelediği haberinde Orta Doğu’daki çok sayıda ülkenin Çin SİHA’larından vazgeçerek Türk SİHA’ları almaya başladığı yazdı.

Türkiye Çin’in yerini aldı! Çin SİHA’larından vazgeçip Türk SİHA’larını aldılar
Yayınlama: 05.09.2023
A+
A-

    HABER7

Son yıllarda Türk savunma sanayiinde yaşanan büyük atılım dünya tarafından yakinen takip ediliyor. Dünyanın önde gelen savaş teknolojisi üreticileri pazarlarını kaybetmemek için Türkiye gibi pazarda yerini almaya çalışan ülkelerle rekabet yollarını arıyor. 

TÜRKİYE ORTA DOĞU’NUN ÖTESİNE GEÇME HAZIRLIĞI YAPIYOR

Türkiye’nin savunma sanayini yakın takibe alan son ülke de Çin oldu. Çin‘de yayın yapan “South China Morning Post” gazetesi Türk savunma sanayisinin teknolojisi ve ihracatına yönelik bir analiz haberi yayınladı. Haberde Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Arap ülkelerinden şu ana kadarki en büyük silah siparişini aldığını ve Türkiye’nin Orta Doğu’nun ötesine geçmek için hazırlık yaptığını söyledi. 

Türkiye Çin'in yerini aldı! Çin SİHA'larından vazgeçip Türk SİHA'larını aldılar

South China Morning Post gazetesi “Asya’yı silahlandırma yarışında uygun maliyetli yeni üye Türkiye, kaliteli Güney Kore’yi geçebilir mi?” başlıklı haberinde “Türk savunma sanayisinde üreticileri, ithal silahlara bağımlılıklarını azaltmak isteyen Asya ülkelerini 5. nesil savaş uçağı Kaan, Altay ana muharebe tankı ve dünyanın ilk drone gemisi L400 gibi askeri donanımların geliştirilmesinde ortaklıklar sunarak cezbetmeyi umuyor.” sözlerine yer verdi.

ÇİN SİHA’LARINDAN VAZGEÇİP TÜRK SİHA’LARINI ALDILAR

Türkiye’nin bir NATO üyesi ülke olduğunu hatırlatan gazete, Türkiye’nin Asya ülkelerine Batı yaptırımlarına maruz kalmadan ileri teknolojilere erişim imkanı sunduğunu belirtti. Türk silahlarının uygun maliyetli, güvenilir ve alternatiflerinden üstün olarak öne çıktığını belirtilen gazetede, Orta Doğu‘daki pek çok ülkenin yakın zamanda Wing Loong-1 ve 2 gibi Çin’in daha pahalı insansız hava araçlarında yaşadığı verimsizlikler nedeniyle Türk SİHA’larını satın aldığı ifade edildi. 

TÜRKİYE BÜYÜK SİPARİŞLER ALIYOR

Temmuz ayında Türkiye’nin Suudi Arabistan’dan en büyük savunma siparişini aldığını yazan South China Morning Post, ABD Ulusal Savunma Üniversitesi’nden Profesör Dave DesRoches‘in Türkiye’nin gelişmiş silah ihracatçılarına kıyasla maliyet avantajlarına sahip olduğunu ve yeni bir katılımcı olarak Türkiye’nin Asya-Pasifik’teki ülkelerden büyük siparişler aldığını söyledi.

Türkiye Çin'in yerini aldı! Çin SİHA'larından vazgeçip Türk SİHA'larını aldılar

KAAN, F-35 ALTERNATİFİ OLABİLİR

Haberde Pakistan‘ın şu anda Türk askeri donanımlarının önde gelen alıcılarından biri olduğu ve Pakistan’ın 2018’de yapılan anlaşma kapsamındaki dört Milgem korvetinden üçünü teslim aldığını geçtiğimiz yılda Baykar’dan TB2 ve Akıncı SİHA’ları için hizmet almaya başladığı belirtildi. Öte yandan Profesör Dave DesRoches,  Türkiye’nin Kaan savaş uçağıyla birlikte ABD öncülüğündeki F-35 programına katılımının onaylanması muhtemel olmayan Asya ülkeleri için de çekici olabileceğine dikkat çekildi. 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş