Türk iş dünyasından Kuveyt’e çıkartma

27 sektörden ve 150’yi aşkın iş insanı Ticaret Bakanı Ömer Bolat önderliğinde Kuveyt’e gitti. Haber7’ye konuşan Bolat, Kuveyt ile ticari ilişkileri artırmakta kararlı olduklarını vurguladı.

Türk iş dünyasından Kuveyt’e çıkartma
Yayınlama: 08.11.2023
A+
A-

Türkiye’de 27 sektörden 150’yi aşkın iş insanı Kuveyt’e çıkartma yaptı. Ticaret Bakanlığı, Türkiye ihracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları birlikleri organizasyonunda gerçekleşen programda Türkiye Ticaret Heyeti, Kuveytli iş insanları ve alım gruplarıyla bir araya gelerek ticaret ve yatırım fırsatlarını görüştü. Heyete, Ticaret Bakanı Ömer Bolat önderlik etti. Haber7’ye konuşan Bolat, Kuveyt’in Türkiye için Körfez Ülkelerine açılan bir kapı olduğunu söyledi. 

“KUVEYT KÖRFEZ’E AÇILAN KAPIMIZ”

“Kuveyt, bizim Körfez Ülkelerine açılan kapımız” diyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, aynı zaman Kuveyt için de Avrupa ülkeleriyle ticari ilişkilerde Türkiye’nin önemli bir yeri olduğunun altını çizdi. Türk ticaret heyeti ile Kuveyt’e yapılan ziyareti değerlendiren Bolat, Tür iş insanlarının Kuveyt’li iş insanlarıyla yeni ticari anlaşmalar için görüşmeler yaptığını ve yeni iş fırsatlarının kapılarının aralandığını söyledi. Bakan Bolat, ziyaret kapsamında Kuveyt Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Petrol Bakanı Saad Hamed Nasır el-Barak ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammet Osman El-Ayban ile ikili görüşmeler yaptığını belirtti. Bolat, bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve ticaret hacminin artırılması için mutabık kalındığını ifade etti. İlerleyen süreçlerde Turizm ve Müteahhitlik alanlarında da yeni anlaşmalar yapılacağını belirten Bolat, “Türkiye-Kuveyt ticari ilişkilerini daha ileri noktaya taşıyacağız” dedi. 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş