Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: ‘Afet tazminatı’ bir an önce hayata geçirilsin

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Deprem bölgesinde görev yapan ya da yapacak olan öğretmenlerimize ‘afet tazminatı’ adı altında ek ödeme bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu hem tedbir hem de teşvik edici bir tasarruf olarak sürece büyük katkı sunacaktır” dedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: ‘Afet tazminatı’ bir an önce hayata geçirilsin
Yayınlama: 13.03.2023
A+
A-

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaptığı yazılı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde görev yapan ya da yapacak olan öğretmenlere ‘Afet Tazminatı’ adı altında ek bir ödeme yapılması gerektiğini kaydetti. Başkan Geylan, ayrıca deprem nedeniyle evlerini, yakınlarını kaybetmiş ya da çocuklarını başka illere nakille göndermiş durumunda olan öğretmenlere de nakil ve görevlendirmelerde kolaylık sağlanması gerektiğini vurguladı. Geylan, “Türk Eğitim Sen olarak yıllardır dile getiriyoruz: Elverişsiz koşulların hâkim olduğu bölgelerde görev yapan meslektaşlarımıza ‘zorunlu hizmet tazminatı’ ödensin. Böylece, bu bölgelerdeki öğretmen istikrarını sağlamak için meslektaşlarımızı teşvik ederek esir etmek zorunda kalınmayacaktır” diye konuştu.

‘KOLAYLIK SAĞLANMALIDIR’

Başkan Geylan, afetin etkilediği illerde büyük yıkımların söz konusu olduğunu, çok büyük hasarların meydana geldiğini ifade ederek, “Bırakın eğitim-öğretim faaliyetlerini sağlıklı yürütmeyi, günlük hayatın sürdürülmesini dahi kısıtlayan çok önemli problemler yaşanmaktadır. Dolayısıyla, tüm bu sıkıntılara rağmen deprem bölgesinde görev yapan ya da yapacak olan öğretmenlerimize ‘afet tazminatı’ adı altında ek ödeme bir an önce hayata geçirilmelidir. Bu hem tedbir hem de teşvik edici bir tasarruf olarak sürece büyük katkı sunacaktır. Deprem nedeniyle hayatını kaybetmeyen birçok meslektaşımız yaralanmış, evlerini ya da yakınlarını kaybetmiş ya da fiziksel ve psikolojik açıdan olumsuz etkilenmiş durumdadır. Bir kısım öğretmenlerimiz de çocuklarını eğitimleri için başka illere nakille göndermiş durumdadır. Bu arkadaşlarımızın, bölgede görevlerini verimli şekilde ifa etmeleri tabii ki mümkün değildir. Bu öğretmenlerimizin, en azından koşullar iyileştirilinceye kadar, başka illere nakil ve görevlendirmelerinde kolaylık sağlanmalıdır” dedi.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş