TÜRFAD’dan ‘sorumluluğa davet’ açıklaması

Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) yaptığı yazılı açıklama ile futbolun içindeki tüm dinamikleri sorumluluğa davet etti. Futbol dünyasının içindeki herkesin üzerine düşen yükümlülüklerin hatırlatıldığı duyurada şu ifadeler kullanıldı:

TÜRFAD’dan ‘sorumluluğa davet’ açıklaması
Yayınlama: 13.12.2023
A+
A-

“Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonunda, FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan, utanç gecesi olarak tarihe geçecek alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Acımız, öfkemiz ve  kaygımız büyük.

Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak bu talihsiz olayların bir daha yaşanmaması adına ivedikle önlemlerin alınması gerekliliğinin bilincindeyiz. 

Bütün paydaşların sorumluluğu paylaşıp ortak aksiyon alınması gerekliliğinin altını çiziyoruz. 

Türkiye Futbol Adamları Derneği olarak bu mücadele de, üzerimize düşeni yapacağımızı kamuoyuna arzediyoruz.

Kaygılıyız ve beklentilerimiz var. 

Türkiye Futbol Fedasyonu bu oyunun ve organizasyonun sahibi olarak, sorumluluğun çoğunluğunu alarak çözümün de lokomotifi olma iradesini kararlı ve güçlü bir tavırla ortaya koymalıdır.

Merkez Hakem Kurulu ve hakemlerimiz, kişisel ikbal ve çıkarlarından önce “Hakemlik müessesinin onurunu” korumaya yönelik duruş göstermelidir.

Kulüp başkan ve yöneticileri kendi çıkarları için hakemleri hedef göstermekten vazgeçmelidir. 

Saha içinde futbolcular, saha dışında demeçleri ve tavırlarıyla yöneticiler ivedikle kendilerine çeki düzen vermelidir.

Hakem yorumcuları, spor basını adil olmayı, her zaman tarafsız olmayı şiar edinmelidir.

Güçlüden ve hakdan yana, haklıdan yana olanları ve bunun genele yayılması elzemdir. 

Mesleğini layıkıyla yapanları saygıyla karışıladığımız bir ortamda yapıcı değil yıkıcı tavır alanların, çizgiyi aşanların RTÜK tarafından denetimde tutulması şarttır. 

Devletin bütün kurumlarıyla teyakkuza geçtiğini gördüğümüz bu alçak saldırıda 6222 ve TCK 86/2-3 ‘e yansıyan hukukuki sürecin örnek teşkil edilecek bir süreçle sonuçlanmasını bekliyoruz. 

Yasa ve yönetmeliklerin harfiyen uygulanmasını ama daha önemlisi insana saygı-hakeme saygı-birbirimize saygı ikliminin elbirliğiyle yeniden taksis edilmesini temenni ediyoruz. Sürecin içinde ve takipçisi olacağız.”

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş