TikTok’tan geri adım… AB yasaları için uyumlu olma kararı aldı!

AB’nin TikTok’a karşı daha şeffaf olma konusundaki isteği olumlu sonuç verdi. Çinli şirket kurallarını AB’nin yasalarına uyumlu hale getirmek için çalışmalara başladığını duyurdu.

TikTok’tan geri adım… AB yasaları için uyumlu olma kararı aldı!
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-

Çin’in sahip olduğu sosyal medya platformu TikTok, Avrupa Birliği düzenlemelerine uyumu arttırmak amacıyla Avrupalı kullanıcılar için bir dizi yeni özellik duyurdu.

AB’nin Dijital Hizmetler Yasası kapsamında TikTok’un sahibi ByteDance, Alphabet birimi Google ve diğer büyük çevrimiçi platformların platformlarındaki yasadışı içeriği denetlemeleri, belirli reklam uygulamalarını yasaklamaları ve verileri yetkililerle paylaşmaları gerekecek.

TİKTOK AB İLE DAHA UYUMLU OLMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Ancak TikTok’un geçen ay gönüllü bir “stres testini” kabul etmesinin ardından AB endüstri şefi Thierry Breton, firmanın tam uyumlu olması için “daha fazla çalışmaya” ihtiyaç olduğunu söyledi.

Breton CNN’e verdiği demeçte, “TikTok uyumluluk için önemli kaynaklar ayırıyor, Şimdi tam uyumlu olmak için hızlanma zamanı.” dedi.

Cuma günü firma, DSA’ya uyum sağlamak için aldığı yeni önlemleri açıkladı: Avrupalı kullanıcıların yasadışı içeriği bildirmesini kolaylaştırmak, videolar için kişiselleştirilmiş önerileri kapatmalarına izin vermek ve 13-17 yaş arası kullanıcılar için hedefli reklamları kaldırmak.

Şirket, “Yalnızca düzenleyici yükümlülüklerimizi yerine getirmekle kalmayıp, aynı zamanda yenilikçi çözümlerle yeni standartlar belirlemek için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş