THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch’u uçak gösteriminde ağırladı

Türk Hava Yolları(THY), Rolls-Royce firması ile Airbus A350 uçaklarının ‘motor-bakım hizmeti’ ile ‘yedek motorların temin edilmesi’ adına bir anlaşma sağladı. Bu kapsamda THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch, Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward ve Rolls-Royce Başkanı John Kelly’i ortaklık filosundaki Rolls-Royce motorlu bir A350 uçağında ağırladı.

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch’u uçak gösteriminde ağırladı
Yayınlama: 05.01.2024
A+
A-

THY Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen etkinliğin, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki havacılık ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktasına işaret ettiğine dikkat çekildi.

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'u uçak gösteriminde ağırladı

Ziyaretle ilgili olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Badenoch, her iki ülkenin havacılık sektörleri arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunulduğu; ana konular arasında ise yeni yatırımlar, rekabetçi endüstriyel iş birliklerinin geliştirilmesi ve havacılıkta sürdürülebilir girişimlerin desteklenmesinin yer aldığı vurgulandı.

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'u uçak gösteriminde ağırladı

“KÜRESEL HAVACILIKTAKİ LİDER KONUMUMUZU ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA SÜRDÜRMEYİ PLANLIYORUZ”

Açıklamada ziyarete ilişkin Ahmet Bolat’ın görüşlerine de yer verildi. Bolat, “Bugün Bakan Badenoch’u, Başkan Ward’ı ve Sorumlu Başkan Kelly’i ağırlamaktan ve Türk Hava Yolları’nın uluslararası iş birliği ve yenilik yolculuğunda bir adım daha atmaktan mutluluk duyuyoruz. Görüşmelerimiz, sürdürülebilir bir küresel havacılık endüstrisi vizyonumuzla uyumlu olarak, ilgili ülkelerimizin havacılık sektörleri arasındaki bağların güçlendirilmesine ve iş birliğinin zenginleştirilmesine zemin hazırladı. Airbus uçaklarından ve Rolls-Royce motorlarından oluşan oldukça yüklü yeni siparişimiz ile küresel havacılıktaki lider konumumuzu önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

THY, İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Kemi Badenoch'u uçak gösteriminde ağırladı

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş