TFF olaylı Göztepe-Altay derbisiyle ilgili kararını açıkladı! İki takıma da aynı ceza verildi

Türkiye Futbol Federasyonu, 27 Kasım Pazar akşamı tribünde çıkan olaylar yüzünden tatil edilen Göztepe – Altay maçının ardından iki takımı da hükmen mağlup ilan etti. İki takımın puanlarının düşürülüp dürülmeyeceğine ise PFDK karar verecek.

TFF olaylı Göztepe-Altay derbisiyle ilgili kararını açıkladı! İki takıma da aynı ceza verildi
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-

27 Kasım tarihinde oynanan Göztepe- Altay derbisi, Mehmet Çakır’ın Altay taraftarlarının yer aldığı tribünden ateşlenen işaret fişeğiyle yüzünden ağır yaralanması ve Göztepeli bir taraftarın söktüğü korner direğini Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in kafasına defalarca vurarak hastanelik etmesi sebebiyle hakem tarafından tatil edilmişti. Maçın tatil edilmesinin ardından İzmir sokaklarında iki takım taraftarı birbirine girmişti.

İKİ TAKIMDA MAĞLUP SAYILDI

TFF yönetimi akşam saatlerinde yarıda kalan maç hakkında kararını verdi. Şiddet olaylarıyla dünya basınında bile kendisinden söz ettiren derbide iki takımda hükmen mağlup edildi. Takımların puanlarının düşürülmesiyle ilgili karar ise PFDK’ya bırakıldı.

20 HOLİGAN TUTUKLANDI

Türkiye’nin yanı sıra dünya çapında yaşanan dehşet görüntüleriyle gündem olan maçın ardından Altaylı 19 taraftar, Göztepe’den de sahaya atlayıp kaleci Ozan’ı yaralayan taraftar olmak üzere 20 kişi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan tutuklanmıştı.

SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI VERİLDİ

Holiganlar hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında da işlem yapılırken, İzmir derbisinin ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Altay’a 6 maç, Göztepe’ye de 4 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş