Tesla’dan yeni rekor geldi

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçen ay 100.291 Çin yapımı elektrikli araç sattı. Tesla Şangay fabrikasının 2020’nin sonlarında yeniden faaliyete geçmesinden bu yana en yüksek aylık satış oldu.

Tesla’dan yeni rekor geldi
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Tesla, Kasım 2022’de 100.291 adet Çin yapımı elektrikli otomobil teslim etmeyi başardı. Tesla’nın çıkışından bu yana en yüksek aylık satışı oldu.

Şanghay fabrikası, pazartesi günü yayınlanan bir Xinhua raporuna göre fabrika 2020’nin sonlarında faaliyetlerine yeniden başladı.

Bu satış performansı, Ekim 2022’ye göre aylık satışlar açısından yüzde 40’lık bir sıçramaya ve ABD’li otomobil üreticisinin Şangay fabrikasında üretimi artırmasının ardından bir yıl önce aynı aya kıyasla yüzde 89,7’lik büyük bir sıçramaya işaret ediyor. Şirket daha önce en çok satan modellerin fiyatlarını indirmiş ve Çinli alıcılara ülkedeki satışları artırmaları için teşvikler sunmuştu.

BYD, Çin’de ve dünya çapında EV satışlarına liderlik ediyor. China Merchants Bank International’dan alınan verilere göre, Kasım ayının ilk dört haftasında Çin’de en çok satan otomobil markası oldu ve dünyanın en büyük otomobil pazarındaki eski markalar üzerindeki baskıyı vurgulayan bir tersine dönüşte Volkswagen markasını geride bıraktı.

Bu arada Tesla, EV satışlarını yeni zirvelere taşımak için boru hattında daha yeni modeller planlıyor. Kısa bir süre önce, Model 3 elektrikli otomobilin güncellenmiş bir versiyonunun kapakların altında görülmesi, yeni otomobilin 2023’ün ikinci yarısında tanıtılabileceğine işaret ediyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş