Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Teravih namazı ne kadar sürüyor?

Teravih namazının kaç rekat olduğu merak konusu oldu. Hicrî takvime göre 9. aya denk gelen Teravih namazının kaç rekat olduğu araştırılmakta. Peki, Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Teravih namazı ne kadar sürüyor? İşte detaylar…

Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Teravih namazı ne kadar sürüyor?
Yayınlama: 22.03.2023
A+
A-

Kur’an’da adı geçen ve değerine vurgu yapılan tek ay, Ramazan ayıdır. Müslümanlara oruç, hicretin 2. yılında farz kılınmıştır. Müslümanlar için ayrı yere sahip olan Ramazan ayında gerçekleştirilecek ibadetler arasında yer alan teravih namazı merak konusu oldu. Vatandaşlar tarafından teravih namazının nasıl kılınacağı araştırılmakta. Peki, Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Teravih namazı ne kadar sürüyor? Detaylar haberimizde…

TERAVİH NAMAZININ ÖNEMİ NEDİR?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir. Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır. Bu dinlenmelerde tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) ve salavât ile meşgul olunması uygundur.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKAT?

Teravih namazı 20 rekattan oluşur ve yatsı namazının ilk dört rekat sünneti, dört rekat farzı ve iki rekat son sünneti kılındıktan sonra iki rekat veya dört rekata bir selam verilerek kılınır.

TERAVİH NAMAZI NE KADAR SÜRER?

Teravih namazı 20 rekattır. Ortalama her rekatın 1 dk. sürdüğü varsayılırsa teravih namazı 20 dakkika sürmektedir. 10 rekatlık yatsı namazı ve 3 rekatlık vitir namazı ile birlikte yaklaşık 45 dk. sürmektedir.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş