TBMM Genel Kurulu’nda DEM Partili milletvekilleri kürsüyü işgal etti

TBMM Genel Kurulu’nda, DEM Parti’nin Hakkari Belediye Başkanlığı’ndaki görevlendirmeyle ilgili verdiği önergenin görüşülmesi sırasında, DEM Partili milletvekilleri kürsüyü işgal etti. Protestoların sürmesi üzerine birleşime ara verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Partili milletvekilleri kürsüyü işgal etti
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-

TBMM Genel Kurulu, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni’ görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Parti gruplarının, Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeler bölümünde DEM Parti’nin sunduğu, ‘Hakkari’deki Kayyım Darbesini’nin Yaratacağı Tahribatların Tüm Boyutlarıyla Araştırılması’ başlıklı önerge görüşüldü. Önergenin gerekçelerini açıklamak üzere kürsüye gelen Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, kayyım kararıyla birlikte Hakkari halkının seçme ve seçilme hakkının ortadan kaldırıldığını belirterek, “Üstelik bunu son 8 yılda 3’ncü kez yaptınız, aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemek aslında delilik belirtisidir. Bu iktidar 8 yıldır aynı şeyleri yapıyor; ama biz farklı sonuçlar alınmayacağını da defalarca belirttik. Biz bunu delilik değil faşizm olarak görüyoruz. Faşizmden o kadar gözünüz dönmüş ki yaptıklarınızın sonuçlarını bile kestiremiyorsunuz. Siz kayyım ataması yaparak sadece DEM partiye oy verenlerin iradesini gasp etmiyorsunuz, seçme ve seçilme hakkını ortadan kaldırdığınız için tüm partilere oy veren seçmenin de iradesini elinden alıyorsunuz. Bizim partimize her türlü kumpas ve darbeyi yaşattınız, yaşatmaya da devam ediyorsunuz. Partimizle olan derdiniz Kürt halkıyla olan derdinizdir. Siz Kürdün kimliğini, kültürünü seçme ve seçilme hakkı dahil hiçbir siyasi sosyal kültürel hakkını tanımıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Hakkari Milletvekili Parlak’ın ardından, ‘Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz’ yazılı dövizleri ellerinde taşıyan DEM Parti milletvekilleri kürsüyü işgal etti. Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca’nın uyarılarına rağmen vekiller kürsüyü terk etmedi. Bunun üzerine birleşime 10 dakika ara verildi. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partili milletvekilleri Genel Kurul salonundan ayrılırken, CHP’li milletvekilleri ise yerlerinde bekledi.

Birleşime verilen aranın ardından oturumu yeniden açan Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, milletvekillerini yerlerine geçmesi çağrısında bulundu. Karaca, milletvekillerinin yerine geçmemesi üzerine Grup Başkanvekilleri ve Meclis İdare Amirleri ile görüşmek için çağrı yaparak birleşime yeniden ara verdi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş