Tarım Bakanı Kirişci, “Türkiye Vizyonu” kapsamında hedefi açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde tarım ülkesi olma vasfımızı daha ileriye götürmek mecburiyetinde olduğumuzun da farkındayız” dedi.

Tarım Bakanı Kirişci, “Türkiye Vizyonu” kapsamında hedefi açıkladı!
Yayınlama: 06.12.2022
A+
A-

Türkiye Damız Sığır Yetiştiricileri Merkezi Birliğinin (TDSYMB) düzenlediği İl Birlik Başkanları Toplantısı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çiftçilerin sorunlarının çözülmesinin kendi görevleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“SEN ÜRET YETER’ DİYORUZ”

“Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde tarım ülkesi olma vasfımızı daha da ileriye götürmek mecburiyetinde olduğumuzun da farkındayız. Daha fazla, daha kaliteli ve daha verimli üretim yapmak için hep birlikte daha fazla çalışmamız gerektiği de aşikardır. Bunun için Bakanlık olarak bizim bir sloganımız var; ‘Sen üret yeter’ diyoruz. Siz üretime odaklanın; sizi desteklemek, sorunlarınızı çözmek, Türkiye ve dünya pazarlarında önünüzdeki engelleri kaldırmak da bizim görevimiz.”

2002’den bugüne hayvancılık desteklerinin tarımsal destek içerisindeki payının arttığını vurgulayan Kirişci, şöyle devam etti:

“Çok şükür bu desteklerin güzel sonuçlarını da millet olarak görüp yaşıyoruz. Büyükbaş hayvan sayımızı yüzde 81 artışla 17,9 milyona, küçükbaş hayvan sayımızı da yüzde 83 artışla 58 buçuk milyona ulaştırmış ve bu sayılarla Avrupa’da birinci sıraya yükselmiş durumdayız. Hayvansal üretimde de önemli bir gelişme kaydettik. Islah çalışmalarımız ortalama karkas ağırlığını 178 kilogramdan yüzde 60 artışla 184 kilograma çıkarmak, ülke hayvancılığı adına da övünülecek bir durum. Kırmızı et üretimimizi 779 bin tondan yüzde 156’lık bir artışla 2 milyon tona ulaştırmış bulunmaktayız. Diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi hayvansal ürünlerde de net ihracatçı konumundayız.”

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş