Suudi Arabistan’daki havalimanı ihalesini kazanan, IC İçtaş oldu!

Yılda 14 milyon insana hizmet vermesi düşünülen Suudi Arabistan’ın başkentindeki King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın yeni mühendislik ve yapım ihalesini IC İçtaş İnşaat ve ortağı Al Rashid Trading & Contracting Company (RTCC) kazandı.

Suudi Arabistan’daki havalimanı ihalesini kazanan, IC İçtaş oldu!
Yayınlama: 26.05.2023
A+
A-

Proje kapsamında IC İçtaş İnşaat, Terminal 1 ve 2 ile bağlantı terminallerinin yeniden yapımını üstlenecek. IC İçtaş İnşaat, ortağı RTCC ile aynı havalimanının 3 ve 4’üncü terminallerinin mühendislik ve yapım işlerini de geçtiğimiz yıl tamamlamıştı.

IC İçtaş İnşaat Genel Müdürü İbrahim Dönmez, havalimanı yapımında sahip oldukları deneyim ve nitelikli mühendislik kabiliyetlerini yurtdışına ihraç etmeye devam ettiklerini söyledi.

Suudi Arabistan’daki havalimanı ihalesini kazanan, IC İçtaş oldu!

YILDA 14 MİLYON YOLCUYA HİZMET VERECEK

King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın yenileme projesinde 17 ülkeden 3 bin 500 kişi çalışacak. 170 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek proje ile yılda toplam 14 milyon yolcuya hizmet verilecek. Proje kapsamında, 17 bin ton çelik imalatı ile 61 bin metrekare metal tavan, 65 bin metrekare traverten yer/duvar kaplama, 400 metrekare videowall sistemi, 117 adet asansör/yürüyen merdiven, bagaj taşıma sistemi, özel Havalimanı sistemleri kurulacak. Tüm mimari bileşenler, elektromekanik ekipmanlar ve bilgi teknolojileri sistemleri değiştirilecek. Terminallerde 42 adet E-Gate sistemi ve 5 kilometre bagaj taşıma sistemi yer alacak.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.