Sürdürülebilir büyümeye destek

VakıfBank Genel Müdürü Üstünsalih yurt dışından sağladıkları uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynaklarla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamayı sürdürdüklerini söyledi.

Sürdürülebilir büyümeye destek
Yayınlama: 30.11.2022
A+
A-

VakıfBank, pek çok sürdürülebilir temalı fonu ülke ekonomisine kazandırmaya ve farklı kesimlerin ihtiyaçlarına uygun ürünler haline getirmeye devam ettiğini duyurdu.

Sürdürülebilir temalı fonlama kaynaklarının önemine vurgu yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, şunları söyledi:

“VakıfBank olarak yurt dışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak temin etme ve temin edilen kaynağın toplumun geniş kesimine finansman sağlaması konusunda pek çok önemli işleme imza attık. Sürdürülebilir bankacılık temalı kredileri de içinde bulunduran Dünya Bankası kaynaklı kredi kullandırımları 100 milyon doları aştı. Kurumsal stratejimizin vazgeçilmez bir parçası olan sürdürülebilirlik faaliyetleri ile uyumlu olarak Acil Durum Firma Destek Paketi kapsamında Kadın İşletmeler, Genç İşletmeler ve Kırsal Bölgelerde Faaliyet Gösteren İşletmelere ihtiyaçları olan finansmanı sağlamış olduk. Yurt dışından sağladığımız uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynakların milli ekonomiye transferi sayesinde sürdürülebilir bankacılık hedefinin ötesinde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamaya devam ediyoruz.”

788 milyon TL’yi aştı

VakıfBank Genel Müdürü Üstünsalih yaptığı açıklamada şunları da söyledi: “Dünya Bankası ile imzalanan ve sözleşme büyüklüğü 250 milyon dolar olan söz konusu fonlama uluslararası kalkınma bankaları özelinde tek seferde sağlanan en büyük montanlı kredi anlaşması olma özelliğini taşımaktadır. Toplumun her kesimini gözeterek reel sektörün finansal ihtiyaçlarını etkin bir şekilde fonlamaya devam ediyoruz. Dünya Bankası kaynaklı ‘Acil Durum Firma Destek Paketi’ kapsamında, özellikle sürdürülebilir büyümenin en önemli yapı taşlarından olan genç girişimcilere 13.5 milyon TL, kalkınmada öncelikli bölgelerdeki KOBİ’lere 378 milyon TL ve kadın girişimcilere 397 milyon TL destek sağladık. Böylece sosyal temalı kredi kullandırımlarımızın toplamı 788 milyon TL’yi aştı. Ayrıca başvuru aşamasında da 298 milyon TL tutarında kredi talebi bulunuyor.”

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş