‘Sport4All-Herkes İçin Spor’ projesinin basın toplantısı 4 ülkenin katılımıyla yapıldı

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Spor İstanbul’un engelli çocuklarla gençlere yönelik eğitim ve etkinlik yapmayı; paralimpik sporcu yetişmesine altyapı sağlamayı amaçlayan ‘Sport4All-Herkes İçin Spor’ isimli projesinin basın toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

‘Sport4All-Herkes İçin Spor’ projesinin basın toplantısı 4 ülkenin katılımıyla yapıldı
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

İBB Haliç Su Sporları Merkezi’nde yapılan toplantıya Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur’un yanı sıra projenin ortağı olan ülkelerden Natator PK (Hırvatistan), Inspire Foundation (Malta) ve Sport Union for People With Disabilities Belgrade’ın (Sırbistan) temsilcileri ile davetliler katıldı.

Spor İstanbul’un koordinatör olduğu “Sport4All-Herkes İçin Spor” projesi, Erasmus+ Kar Amacı Gütmeyen Avrupa Spor Etkinliği Eylemi kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan 200 bin Euro destek aldı.

Sport4All, 1 Ocak 2024-30 Haziran 2025 tarihleri arasında 18 ayda tamamlanacak. Proje kapsamında engelli çocuk ve gençlerin katılacağı büyük bir yüzme ve Golbol etkinliği yapılacak. Organizasyonun temel amacı engelli çocuk ve gençlerin fiziksel, bilişsel ve ruhsal gelişim süreçlerinin spor aracılığıyla desteklenmesi olan Sport4All projesiyle, paralimpik sporcu yetiştirmek için ebeveyn, spor koçu ve spor yöneticilerine 40 saatlik online eğitim de verilecek.

‘Sport4All-Herkes İçin Spor’ projesinin basın toplantısı 4 ülkenin katılımıyla yapıldı

PROJENİN HEDEFLERİ

Spora katılımın önündeki ekonomik, coğrafi, kültürel ve sosyal engellerin kaldırılmasına destek olacak Sport4All projesinin hedefleri arasında şunlar bulunuyor:

1) Engelli çocuk ve gençlerin takım oyunlarına katılma, arkadaş edinme ve fiziksel aktivitelere katılımda yaşadıkları zorlukların azaltılmasına destek olmak,

2) Spor yoluyla sosyal içermeyi destekleyerek, engelli bireylerin sadece bedensel ve zihinsel olarak güçlenmelerini desteklemek,

3) Engelli çocuk ve gençlere uluslararası ortamda akranlarıyla takım halinde spor yapma olanağı sağlayarak, özgüvenlerinin ve iletişim kurma becerilerinin gelişmesine destek olmak,

4) Engelli çocuk ve gençlerin ailelerini, spor koçlarını ve spor yöneticilerini kapsayan eğitim metotları ile paralimpik sporcu yetiştirme konusunda bir eğitim modeli oluşturmak.

‘Sport4All-Herkes İçin Spor’ projesinin basın toplantısı 4 ülkenin katılımıyla yapıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, “Hepimiz için çok önemli bir gün. Obezite ve Tip 2 diyabette Avrupa’nun 1 numarasıyız. Önümüzdeki 10 yıl için oldukça tehlikeli bir yöne doğru gidiyoruz. Spor İstanbul’un yapmaya çalıştığı şey fiziksel aktivite oranını arttırmak. Tesislerimiz ve etkinliklerimizle bunu yapmayı amaçlıyoruz. İstanbul içinde 72 tesisimiz bulunuyor. Bu tesisleri 2023 yılı içinde 875 bin kişi, 12 milyon kez kullandı. İstanbullulara bu sayılar küçük geliyor. Avrupalı arkadaşlarımıza söylediğimizde bu sayılar oldukça büyük geliyor. Hizmetlerimiz içinde engelli oranımız yüzde 1.5, 2 civarında. Belediye olarak kar amacı gütmeyen bir kurum olarak dezavantajlı grupları daha fazla desteklememiz için ekibimizle beraber çalışıyoruz. Paralimpik alandaki başarılar olimpik anlamdaki başarıları gölgelemeye başladı. Tüm Yıl içinde 35’e yakın spor etkinliği düzenliyoruz. Şehri hareketlendirmeyi amaçlıyoruz. 2020 yılından bu yana İstanbul’un fiziksel aktivite oranını ölçüyoruz. 2020’de bu oran yüzde 13’tü. Bu oran şu anda yüzde 30’lara geldi. Bu oran Londra’da yüzde 60. Gitmemiz gereken yol çok fazla. Proje ortaklarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş