SpaceX’ten İMECE açıklaması… Fırlatma ertelendi!

11 Nisan’da fırlatılması planlanan İMECE uydusunun olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği belirtildi. Türkiye’nin uzaydaki gözü diye anılan uydunun fırlatma tarihi hakkında açıklama yapılacak.

SpaceX’ten İMECE açıklaması…  Fırlatma ertelendi!
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

TÜBİTAK’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, İMECE uydusu için yapılacak olan fırlatmanın olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiği bildirildi. TÜBİTAK tarafından SpaceX’in gönderisi alıntılanarak yapılan açıklama da;

“İMECE uydumuzu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firması, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirmiştir.

Şu an itibariyle bir gün ertelenen fırlatmanın kesin tarih ve saati bilahare bildirilecektir.” denildi.

İMECE uydumuzu yörüngesine taşıyacak Falcon 9 roketinin operasyonundan sorumlu SpaceX firması, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını resmi olarak bildirmiştir.

Şu an itibariyle bir gün ertelenen fırlatmanın kesin tarih ve saati bilahare bildirilecektir. https://t.co/eFZ1dEGNp0

— TÜBİTAK (@Tubitak) April 11, 2023

İMECE UYDUSU HAKKINDA

Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak olan İMECE, 680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede görev yapacak.

Coğrafi kısıt olmaksızın dünyanın her yerinden görüntü çekebilecek uydu, hedef tespit ve teşhis, doğal afet, haritalama, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda Türkiye’ye hizmet verecek.

Yaklaşık 700 kilogram ağırlığındaki İMECE’nin boyutları 2 metre x 3,1 metre ölçüsünde. İMECE, 1000 kilometre uzunluğunda 16,73 kilometre genişliğinde bir alanı tek seferde çekebilirken, 320 megabayt/saniye brüt veri hızıyla yer istasyonuna çektiği görüntüleri indirebiliyor.

SpaceX'ten İMECE açıklaması...  Fırlatma ertelendi!

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş