Son Dakika: Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 46 bin 104’e yükseldi

Son dakika: 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde acı tablo her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asrın felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 46 bin 104’e yükseldiğini duyurdu.

Son Dakika: Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 46 bin 104’e yükseldi
Yayınlama: 06.03.2023
A+
A-

Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bugüne kadar 13 bin 753 artçı sarsıntı kaydedildi. Büyük yıkımın yaşandığı 11 ilde hasarlı binalarda tehlike hala sürüyor. Bölgedeki son durumu Cumhurbaşkanı Erdoğan aktardı.

Kabine toplantısı sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde 46 bin 104 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi. Erdoğan sözlerinin devamında, “Depremin ilk anından itibaren devlet olarak tüm imkanlarımızı bölgeye seferber ettik. Bakanlarımız deprem bölgesi alanlarına defalarca giderek, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili eksiklikleri tamamlarken vatandaşlarımızın yanındaydı. Toplamda 35 bin kişiyle dünyada eşi benzeri görülmemiş bir arama-kurtarma görevini yerine getirdik.” ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar geliyor…

Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş