Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz.” dedi.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki
Yayınlama: 29.06.2023
A+
A-

Dün İsveç‘in başkenti Stockholm’de cami önünde bir şahıs Kur’an-ı Kerim yaktı. İsveç polisi olaya göz yumarken bu olay İslam aleminde de büyük tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada “Tahrik ve tehdit siyasetine boyun eğmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYADAN TEPKİ YAĞIYOR

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakma provokasyonunun ardından polis, Irak kökenli saldırgan hakkında “nefret söylemi” soruşturması başlattı. Öte yandan Türkiye başta olmak üzere Arap ülkelerinden Suudi Arabistan, Kuveyt, Yemen, Arap Parlamentolar Birliği ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İsveç’in başkenti Stockholm’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasını kınadı.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna tepki

“KUTSALLARA HAKARET ETMENİN DÜŞÜNCE HÜRRİYETİ OLMADIĞINI ÖĞRETECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti Teşkilatları ile Bayramlaşma Programı’na canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu. İsveç’e tepki gösteren Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Terör örgütleriyle ve İslam düşmanlığıyla kararlı mücadele edilinceye kadar tepkimizi en güçlü şekilde ortaya koyacağız. Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını, batılı kibir abidelerine eninde sonunda öğreteceğiz. Dili, rengi, kültürü farklı milyarlarca insanın yüreğini birleştiren Kurban Bayramı, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve dayanışmanın timsalidir. Bayram, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı kardeşlerimizle paylaşmaktır.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş