Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Kabine ile ikinci toplantısı 8 saat sürdü. Ekonomi ağırlıklı konuların ele alındığı toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunuyor
Yayınlama: 14.06.2023
A+
A-

Yeni Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ikinci kez bir araya geldi. 8 saat süren toplantının ana gündem maddeleri çoğunlukla ekonomiyi ilgilendiren konular oldu.

8 SAAT SÜRDÜ

Yeni asgari ücret, emekli ve memur zammı, fahiş fiyat artışı, enflasyonla mücadele, deprem bölgesinde yapılacak konutların yanı sıra terörle mücadelede atılacak yeni adımlar Kabine toplantısında ele alındı. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Bakanlarımız kabineye sunumlarını yaptı. 6 Haziran’daki toplantımızın ardından yeni kabine üyelerimizin de yemin etmesiyle ülkemize hizmet davamıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Seçimlerin üzerinden daha 10 gün bile geçmeden yürütme organındaki tüm görevlendirmeleri süratle tamamladık. Hiçbir gecikmeye mahal vermeden Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek kadroları belirledik, belirliyoruz.

“PARLAMENTER SİSTEM TARTIŞMALARI AÇILMAMAK ÜZERE KAPANMIŞTIR”

Esnafın, çiftçinin, işçinin, iş dünyasının önünü göremediği siyaset rayına girmediği için ülkenin toparlanamadığı eski günler hamdolsun tamamen geride kalmıştır. Türkiye’yi kimin yönetici sorusunun cevabı seçim gecesi netleşmiştir. Türkiye’ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa artık tarih olmuştur. Bunda hiç şüphesiz en büyük pay vatandaşlarımıza aittir. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bundan sonra hedeflerimize daha hızlı koşacağız. Zorlukların, engellerin üstesinden çok daha kolay geleceğiz. Vatandaşımızın hayatına dokunan hizmetleri daha çok artıracağız. Vatanımızın bekasına yönelik saldırıları daha kararlı püskürteceğiz. Türkiye’nin hak ve hukukunu küresel planda daha cesur savunacağız.

“İSTİKRAR HER ALANDA BAŞARININ ANAHTARIDIR”

Bugün dünden daha güçlü duruş sergileyebiliyorsak yeni yönetim sisteminin sağladığı kazanımlara borçluyuz. Siyasette güven ve istikrar ekonomiden diplomasiye her alanda başarının anahtarıdır. Türkiye 2002 öncesinde her ikisinin eksikliğinin faturasını çok ağır ödemiş bir ülkedir. Pek çok sıkıntının temelinde siyasette güven ve istikrar açığı vardı. 2002’den itibaren güven ve istikrarı tah9kim eden hamlelerimizle bu açığı kapattık.

Ayrıntılar geliyor…

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş