Son Dakika: 2. turda kimi destekleyecek? Kameralar karşısına geçen Sinan Oğan kararını açıklıyor

Son dakika: Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5’in üzerinde oy alarak ikinci tur için kritik isim haline gelen ATA İttifakı adayı Sinan Oğan, kararını açıklıyor.

Son Dakika: 2. turda kimi destekleyecek? Kameralar karşısına geçen Sinan Oğan kararını açıklıyor
Yayınlama: 22.05.2023
A+
A-

Türkiye, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna odaklandı. İlk turda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.88 oy aldı. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ikinci turda yarışacak adaylar olarak belirlenirken, yüzde 5’in üzerinde oy alan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın kimi destekleyeceği merak konusu oldu.

KURTULMUŞ, ÖZDAĞ İLE GÖRÜŞTÜ

ATA İttifakı’nın ana bileşeni olan Zafer Partisi’nin Genel Başkanı Ümit Özdağ, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’u partisinin genel merkezinde ağırladı. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Özdağ, “Sığınmacı ve kaçaklar meselesi konusunda Zafer Partisi’nin çözüm önerilerini dile getirdik. Aramızda farklılıklar olduğu açıktır. Zafer Partisi’nin politikası gerekirse zorla geri dönüştür.” derken, Kurtulmuş, “Ümit ediyorum ki, Zafer Partisi değerlendirme yapacak. Suriyelilerin dönüşü için çalışıyoruz. Zafer Partisi’nin görüşlerini de destekleyici görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Özdağ ve Kurtulmuş’un görüşmesinin ardından Sinan Oğan, önceden duyurduğu saat olan 17.00’te kameralar karşısına geçti. Sinan Oğan, ikinci turda destekleyeceği adayı açıklıyor.

Sinan Oğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Biz yaklaşık 3 yıl önce, eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa, milliyetçileri adaysız bırakmayacağız dedik ve yola çıktık. Bu sürecin sonlarına doğru ATA İttifakı’nın kuruluşu gerçekleştirildi ve aday ilan edildik. Birçok kesim bizim 5.12 oy almamızı şaşırarak izliyor. Oysa bilmedikleri durum şu. Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk. Seçmenlerimizi küçümseyen, bize değil başka adreslere yazmaya çalışanları bizi daha dikkatli izlemelerini tavsiye ediyoruz.

Ayrıntılar geliyor…

Sizce Sinan Oğan 2. turda kimi destekleyecek?

— Haberler.com (@Haberler) May 20, 2023

Sizce 2. turda seçimi kim kazanacak?

— Haberler.com (@Haberler) May 15, 2023

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş