Son Dakika: 15 ay sonra bir ilk! ABD Merkez Bankası, faizi yüzde 5-5.25 aralığında sabit bıraktı

Son dakika: ABD Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 5-5.25 aralığında sabit bıraktı. Böylece Fed, 15 ay aradan sonra faiz artışına gitmedi.

Son Dakika: 15 ay sonra bir ilk! ABD Merkez Bankası, faizi yüzde 5-5.25 aralığında sabit bıraktı
Yayınlama: 14.06.2023
A+
A-

ABD Merkez Bankası ( Fed ) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5-5.25 aralığında sabit tuttu. Böylece Mart 2022’de faiz artırımlarına başlayan FOMC 10 toplantının ardından ilk kez ‘pas’ demiş oldu. Söz konusu 10 toplantıda politika faizinde toplam 500 baz puanlık artırıma gidilmişti.

ENFLASYONDA HEDEF YÜZDE 2

FOMC’nin karar metninde son göstergelerin, ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda büyümesini sürdürdüğüne işaret ettiği belirtildi. ABD bankacılık sistemi sağlam ve dayanıklı olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu toplantıda faiz aralığın sabit tutulması, Komitenin ek verileri ve bunun para politikası üzerindeki etkilerini değerlendirmesine olanak tanıyacaktır. Komite, enflasyonu zaman içinde yüzde 2’ye getirmek için uygun olabilecek ek sıkılaştırmanın boyutunu belirlerken, para politikasındaki kümülatif sıkılaştırmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyona etkilerindeki gecikmeleri, ekonomik ve finansal durumu dikkate alacaktır.”

Ayrıntılar geliyor…

Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar alış ve satış fiyatları için tıklayın. Altın fiyatları için tıklayın. Gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar?

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş