Siber güvenlik temalı ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ eğitimi

ETKİNLİK SERTİFİKA TÖRENİ İLE SONA ERDİ.

Siber güvenlik temalı ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ eğitimi
Yayınlama: 18.09.2023
A+
A-

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi tarafından Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve 2022 yılında hibe almaya hak kazanan ‘Yetişkin Eğitiminde Dijital Dönüşüm’ isimli yetişkin eğitimi kısa dönemli personel hareketliliği projesinin ilk faaliyeti olan ‘Uzman Daveti’ etkinliği gerçekleştirildi.

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonundaki etkinliğe, siber güvenlik temalı ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ eğitimine uzman olarak İspanya Zaragoza Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Sistem Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia katılım sağladı. Beş gün süren eğitimde yetişkin eğitimi alanında eğitim veren öğretmenlerin dijital yeterliliklerini artırmak ve siber güvenlik konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla şifre ile kimlik doğrulama, şifrelerin saklanması, saldırılar, çok faktörlü kimlik doğrulama, biyometri, kriptografi, şifre belirleme, deep web, İnternet, Kriptografi, Wifi Koruması, Kimlik avı ve diğer saldırı türleri, güncelleme, giriş kontrolü, cihaz şifreleme ve yedeklemeler, sosyal ağlar, farklı cihazlardan erişim, dijital kimlik, dijital ayak izi ve siber güvenlik gibi konular işlendi.

Erasmus+programı çerçevesinde 2021-2027 döneminde yeni uygulanmaya başlanan Uzman Daveti etkinlikleri çerçevesinde yetişkin eğitimi alanında gerçekleştirilen ilk faaliyetlerden olma özelliğini de taşıyan etkinliğin başarılı şekilde tamamlandığı belirtildi.

Etkinlik sonunda kurum müdürü Sinan Gülşen tarafından Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia’ya kursiyerler tarafından üretilen el emeği hediyeler sunuldu. Etkinlik sertifika töreni ile sona erdi.

Etkinlik sırasında Türkiye Ulusal Ajansı’ndan projenin sorumlu Uzman Yardımcısı Merve Önem de etkinliğe katıldı.

Projenin, Kanarya Adalarında harmanlanmış öğrenme (hibrit eğitim) konusunda gerçekleştirilecek olan işbaşı izlem faaliyeti ile devam edeceği kaydedildi.

Siber güvenlik temalı ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ eğitimi
Siber güvenlik temalı ‘Güvenli İnternet Kullanımı’ eğitimi
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş