Serdar Mutta 187 oy alarak Yargıtay’dan Yüksek Seçim Kurulu üyeliğine seçilen üçüncü isim oldu

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta, Yargıtay’dan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeliğine seçilen üçüncü isim oldu. Seçimin 19. turunda 187 oy alan Mutta yemin ederek görevine başlayacak. Öte yandan görev süresi devam eden ve yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı için seçim yapılacak.

Serdar Mutta 187 oy alarak Yargıtay’dan Yüksek Seçim Kurulu üyeliğine seçilen üçüncü isim oldu
Yayınlama: 26.01.2023
A+
A-

Yargıtay kontenjanından seçilen YSK üyeliğine seçilen Kurul Başkanı Muharrem Akkaya, Cengiz Topaktaş ve Kürşat Hamurcu ile Danıştay kontenjanından seçilen Başkanvekili Erhan Çiftçi ve Yunus Aykın’ın görev sürelerinin dolması nedeniyle 5 yeni üyenin belirlenmesi için Yargıtay ve Danıştay’da seçimler yapıldı.

TALİP BAKIR YSK ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

Danıştay’da geçen hafta 2 üyenin belirlenmesi için yapılan seçim sonucunda üyeler Ali Çopur ile İsmail Kalender YSK’nin yeni üyeleri olmuştu. Yargıtay’da ise 3 üyenin belirlenmesi için yapılan seçimlerin önceki turlarında Yargıtay üyeleri Feyzi Eroğlu ile Talip Bakır YSK üyeliğine seçilmişti.

YARGITAY’DAN YSK ÜYELİĞİNE SEÇİLEN ÜÇÜNCÜ İSİM

Buradaki seçimin 19’uncu turunda, 12. Hukuk Dairesi üyesi Serdar Mutta, 187 oy alarak Yargıtay’dan YSK üyeliğine seçilen üçüncü isim oldu.

YSK’DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILACAK

YSK’nın yeni üyelerinin belirlenmesinin ardından 5 yeni üye, yemin ederek görevine başlayacak. Yemin töreninin ardından görev süresi devam eden üyeler Ahmet Yener, Mahmut Akgün, Ekrem Özübek, Orhan Usta, Ali Ürker ve Battal Öğüt ile yeni seçilen 5 üye arasında YSK Başkanlığı için seçim yapılacak.

EN ÇOK OY ALAN YENİ BAŞKAN OLACAK

Gizli oyla yapılacak seçimde en çok oy alan YSK’nin yeni başkanı olacak. Yeni üyeler de başkanlık için aday olabilecek.

Tüm seçim sonuçları için tıklayın İl ve ilçelere ait tüm geçmiş seçim sonuçları.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş