Sanayi Devrimi kadar büyük etkisi olabilir: İngiltere’den yapay zekaya karşı önlem planı!

İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Kurumu, insanların yapay zeka teknolojisinden zarar görmemesi için ChatGPT ve benzeri yapay zeka uygulamalarına karşı inceleme başlatacaklarını belirtti.

Sanayi Devrimi kadar büyük etkisi olabilir: İngiltere’den yapay zekaya karşı önlem planı!
Yayınlama: 05.05.2023
A+
A-

Birleşik Krallık’taki bir düzenleyici kurum, ChatGPT ve diğer yapay zeka sohbet robotları hakkında bir inceleme başlattı.

İngiltere’deki Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), teknolojiyi kullanan şirketler için rekabet ve tüketicinin korunması konularını değerlendireceğini belirti.

Sanayi Devrimi kadar büyük etkisi olabilir: İngiltere'den yapay zekaya karşı önlem planı!

YAPAY ZEKANIN TEHDİTLERİNE KARŞI İNCELEME BAŞLATILACAK

Rekabet ve Piyasalar Kurumu CEO’su Sarah Cardell, “Bu dönüştürücü teknolojinin potansiyel faydalarının Birleşik Krallık işletmeleri ve tüketicileri tarafından kolayca erişilebilir olması ve insanların yanlış veya yanıltıcı bilgi gibi sorunlardan korunması çok önemlidir” dedi.

Yapay zeka üzerine araştırmalar yıllardır devam ederken, OpenAI’nin ChatGPT ve Midjourney gibi jeneratif yapay zeka uygulamalarının ani popülaritesi, kanun koyucuların kontrolsüz büyümeyi ve istenmeyen sonuçları düzenlemenin yollarını bulmak için çabalamasına yol açtı.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, inovasyonu bozmadan yapay zekaya karşı “korkuluklar” geliştirebilecekleri bir denge bulmaya çalışıyor.

Sanayi Devrimi kadar büyük etkisi olabilir: İngiltere'den yapay zekaya karşı önlem planı!

SANAYİ DEVRİMİ KADAR BÜYÜK BİR ETKİSİ OLABİLİR!

İngiltere’de hükümet, yapay zeka teknolojisi için yeni bir kurum oluşturmak yerine, yapay zekayı denetleme sorumluluğunu insan hakları, sağlık ve güvenlik ve rekabet düzenleyicileri arasında paylaştırmayı planlıyor.

Çarşamba günü, Birleşik Krallık hükümetinin eski baş bilim danışmanı Sir Patrick Vallance, Bilim, İnovasyon ve Teknoloji Komitesi’ndeki milletvekillerine yapay zekanın istihdam üzerinde sanayi devrimi kadar büyük bir etkisi olabileceğini söyledi.

Görüş ve kanıtların 2 Haziran’a kadar sunulması için son tarih olarak belirlenen komisyon, bulgularını Eylül ayında raporlamayı planlıyor.

Sanayi Devrimi kadar büyük etkisi olabilir: İngiltere'den yapay zekaya karşı önlem planı!

ABD HÜKÜMETİ DE YAPAY ZEKA İÇİN HAREKETE GEÇMİŞTİ

İş dünyasının ana lobi grubunun yapay zeka teknolojisinin düzenlenmesi çağrısında bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde, yönetim geçen ay teknolojiyi düzenlemek için olası kurallar üzerinde bir çalışma başlattı.

ABD Federal Ticaret Komisyonu bu hafta başında, teknolojinin firmalar tarafından nasıl kullanıldığına ve tüketiciler üzerindeki etkisine “yoğun bir şekilde odaklandığını” söyleyerek sektörü uyardı.

Beyaz Saray, aralarında OpenAI, Anthropic, Google ve Microsoft’un üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu yapay zeka sektörünün önde gelen isimleriyle yapay zeka hakkında görüşme sağlayacak.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş