Sahte kiralık ev ilanıyla kanser hastası depremzedeyi dolandıran şüphelilerden biri tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Ankara’da ev kiralamak isteyen 2 aileyi dolandırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı.

Sahte kiralık ev ilanıyla kanser hastası depremzedeyi dolandıran şüphelilerden biri tutuklandı
Yayınlama: 10.03.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlere Malatya’da yakalanan ve 1,5 yıldır meme kanseri ile mücadele eden Yeliz Güzel, 2 çocuğuyla Ankara’ya geldi. Güzel, internette gördüğü kiralık ev ilanındaki numarayı arayıp, kapora, depozito ve kira bedeli olarak toplam 30 bin lira ödedi. Daha sonra telefonda görüştüğü kişiye ulaşamayan Güzel, dolandırıldığını anlayıp, polise başvurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, Etimesgut ilçesinde emlakçılık yapan Ali İhsan K. ile oğulları Koray K. ve Berk K. şüpheli olarak tespit edildi. 3 şüpheli, polis operasyonuyla gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramalarda 2 pompalı tüfek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Baba ve oğullarının, internette sahte kiralık ev ilanı ile kanser hastası Yeliz Güzel’in dışında bir depremzede aileyi daha dolandırdığı tespit edildi. Şüphelilerin ayrıca ‘dolandırıcılık’ suçu ile birlikte çok sayıda suçtan kayıtlarının olduğu da tespit edildi. Depremzedeler dışında başka aileleri de mağdur ettiği saptanan şüphelilerin, şu ana kadar 4 dosyada 55 bin lira dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifade veren, Koray K, Berk K. ve Ali İhsan K, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkemedeki sorgularının ardından Koray K. tutuklanırken, şüpheliler Berk K. ve Ali İhsan K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş