Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması! Zelenskiy’den tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği ve G7’nin Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi kararının ciddi bir sonucu olamayacağını söyledi.

Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması! Zelenskiy’den tepki
Yayınlama: 04.12.2022
A+
A-

Avrupa Birliği (AB), G7 ülkeleri ve Avustralya’nın Rusya’dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den tepki geldi. Zelenskiy, tavan fiyat uygulamasının Rusya’ya ciddi bir yaptırımı olmayacağını söyleyerek, “Terörist bir devletin bütçesi için oldukça rahat olan Rusya fiyatlarına böyle bir sınır getirilmesine ciddi bir karar diyemezsiniz. Rusya, enerji piyasasını kasıtlı olarak istikrarsızlaştırarak şimdiden tüm dünya ülkelerine devasa kayıplar verdirdi. Ve dünya gerçek enerjisiyle silahsızlanmaya cesaret edemez. Bu zayıf bir pozisyon. Ve bu sadece an meselesi. Daha güçlü araçların kullanılması gerekecek. Bu zamanın kaybedilecek olması üzücü” ifadelerini kullandı.

Rus petrolüne getirilen tavan fiyat uygulaması! Zelenskiy'den tepki

 

ABD’Lİ DİPLOMAT NULAND: PUTİN, UKRAYNA İLE BARIŞ GÖRÜŞMELERİ KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland, “Putin, Ukrayna ile barış görüşmeleri konusunda samimi değil” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Victoria Nuland, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukraynalı yetkililerle bir araya geldi. Nuland, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile barışın sağlanması konusunda samimi olmadığını söyleyerek, “Putin, Ukrayna ile barış görüşmeleri konusunda samimi değil. Diplomasi herkesin hedefi ama karşınızda istekli bir ortağa sahip olmalısınız. İster enerji saldırıları olsun, ister Kremlin’in söylemi ve genel tutumu olsun, Putin’in buna samimi veya hazır olmadığı çok açık. Benim burada asıl mesajım, Putin’in yeni bir barbarlık düzeyine ulaştığı, sivillerin evlerini elektrik, ısı ve sudan mahrum bıraktığı bu zor zamanda Ukrayna halkıyla dayanışma mesajıdır. Ancak Ukrayna bu savaşı kazanıyor ve Putin kaybediyor. Siz Ukraynalılar hepimiz için savaşıyorsunuz ve Ukrayna’nın direnmesi ve kazanması için sizi destekliyoruz. Ukrayna’nın zaferi, özgürlüğün zaferi anlamına gelecek” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş